Συνεχίζεται το δράμα στο Αιγαίο: Βρέθηκαν άλλοι εννιά πρόσφυγες νεκροί

Συνεχίζεται το δράμα στο Αιγαίο: Βρέθηκαν άλλοι εννιά πρόσφυγες νεκροί

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου πριν δέκα ημέρες

Συνεχίζεται το δράμα στο Αιγαίο: Βρέθηκαν άλλοι εννιά πρόσφυγες νεκροί
Οι σοροί άλλων εννιά προσφύγων εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές στις ακτές της Σμύρνης και του Αϊβαλιού, προσθέτοντας μία ακόμη σελίδα στην τραγική εξέλιξη που έχει εκλάβει η προσφυγική κρίση. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου πριν από δέκα τουλάχιστον ημέρες, προφανώς από ναυάγιο που είχε προκληθεί την περίοδο εκείνη.

Πιο συγκεκριμένα, σε παραλία της Σμύρνης εντοπίστηκαν οι σοροί πέντε ανδρών και μίας γυναίκας, ενώ στο Αϊβαλί βρέθηκαν οι σοροί ενός κοριτσιού και δύο γυναικών, μετά την ανατροπή της βάρκας που τους μετέφερε προς την Ελλάδα. Από το συγκεκριμένο περιστατικό διασώθηκαν 13 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία, δύο άνδρες και ένα αγόρι.

Η Τουρκία συμφώνησε το Νοέμβριο να συνεισφέρει στην ασφαλή μεταφορά των προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Βδομάδες μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάνθηκε ότι τα μέτρα που έλαβε η γειτονική χώρα απέτυχαν, ή κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος, ανεπαρκή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης, τις πρώτες 11 ημέρες του 2016 έχουν περάσει στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης 18.872 πρόσφυγες, οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ενώ 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν συλληφθεί δεκάδες άτομα για συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο διακίνησης προσφύγων, καθώς και του παράνομου δικτύου παραγωγής πλαστών διαβατηρίων, τα οποία πωλούνται κατά εκατοντάδες στους Σύρους – κατά κύριο λόγο – πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης