Λευκός Οίκος: Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν θα επιβάλουμε λύση στο πρόβλημα του χρέους

Λευκός Οίκος: Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν θα επιβάλουμε λύση στο πρόβλημα του χρέους

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ομπάμα δήλωσε ότι θα προσφερθούν ιδέες και βοήθεια με διάφορους τρόπους "αλλά δεν θα βρεθούμε στη μέση των συζητήσεων"

Λευκός Οίκος: Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν θα επιβάλουμε λύση στο πρόβλημα του χρέους
Δεν θα πάψει ο Λευκός Οίκος να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του χρέους, ωστόσο δεν θα επιβάλει τη λύση σ' αυτό το πρόβλημα, επισήμανε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ομπάμα, στη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Ξένων ανταποκριτών, στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, ο κ. Ρόουντς δήλωσε ότι θα προσφερθούν ιδέες και βοήθεια με διάφορους τρόπους "αλλά δεν θα βρεθούμε στη μέση των συζητήσεων". "Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη για την επίλυση του ζητήματος γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, τόνισε ο προεδρικός σύμβουλος", πρόσθεσε σχετικά.

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές θυσίες και έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις. Επίσης, είπε ότι οι Ευρωπαίοι "έχουν προσπαθήσει να επιλύσουν το πρόβλημα", και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο να δει να επιλύονται τα προφανή δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα αλλά θέλει να δει να επανέρχονται και οι ευκαιρίες για τους Ελληνες πολίτες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, οι προσφυγικές ροές επιβαρύνουν την όλη κατάσταση στην Ελλάδα. "Εμείς υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικής κρίσης και το έχουμε συζητήσει με τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις", τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης