Το Ισλαμικό Κράτος φτιάχνει το δικό του «ebay» για να πουλά τα κλεμμένα αντικείμενα

Το Ισλαμικό Κράτος φτιάχνει το δικό του «ebay» για να πουλά τα κλεμμένα αντικείμενα

Τηλεοράσεις, ποδήλατα, μοτοσικλέτες, ακόμα και αυτοκίνητα μπορεί να αγοράσει κανείς από το site ηλεκτρονικού εμπορίου που «έστησε» το Ισλαμικό Κράτος με αντικείμενα που έχει κατάσχει από τις περιοχές που βρίσκονται υπό την κατοχή του

Το Ισλαμικό Κράτος φτιάχνει το δικό του «ebay» για να πουλά τα κλεμμένα αντικείμενα
Η νοσηρή εφευρετικότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει τέλος. Μετά τα καταστήματα που είχε ανοίξει για να πουλά αντικείμενα που σχετίζονταν με τις δραστηριότητές του (μπλουζάκια, καπέλα κ.λπ.) προχώρησε ένα ακόμα βήμα, δημιουργώντας ένα νέο site μέσα από το οποίο θα κάνει ηλεκτρονικό εμπόριο όσων αντικειμένων έχουν βρεθεί στην κατοχή του μετά την κατάληψη των περιοχών στο Ιράκ και τη Συρία.

Σε μία προσπάθεια να βρει χρηματοδότηση με κάθε τρόπο (μιας και στενεύουν αρκετά τα περιθώρια με το πετρέλαιο), το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα εμπορίου προσφέρει σημαντικές «ευκαιρίες» για όσους επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους από αυτό. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές, η κύρια αγορά αυτής της νέας τους προσπάθειας είναι η Ινδία, οι κάτοικοι της οποίας εκτός από φτωχοί δεν έχουν και κανέναν θρησκευτικό ή άλλο ενδοιασμό για να κάνουν τις αγορές τους μέσα από αυτή την πλατφόρμα.

Οι εμπνευστές αυτής της κίνησης έχουν και έναν ακόμα σκοπό, καθώς η πώληση ακριβών αντικειμένων σε φθηνή τιμή είναι ένας ακόμα τρόπος να προσελκύσουν μαχητές στον δρόμο της τζιχάντ. Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι οι... αποθήκες του ηλεκτρονικού καταστήματος βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Συρίας και του Ιράκ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης