Η Gucci απολογείται που έντυσε με ρούχα της τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Gucci απολογείται που έντυσε με ρούχα της τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Τρέφουμε τον μέγιστο σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική τέχνη», τονίζει εκπρόσωπος της γνωστής εταιρίας

Η Gucci απολογείται που έντυσε με ρούχα της τα Γλυπτά του Παρθενώνα
«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής της πολιτισμικής κληρονομιάς», απαντά η  γνωστή εταιρεία Gucci, μετά το σάλο που προκάλεσε η διαδικτυακή της καμπάνια, στην οποία τα Γλυπτά του Παρθενώνα εμφανίζονταν... στολισμένα με ρούχα και αξεσουάρ της. 

«Η Gucci επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να προσβάλει με τη δημοσίευση ανεξάρτητων έργων τέχνης στον λογαριασμό της στο Instagram. Τρέφει τον μέγιστο σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική τέχνη. Μάλιστα, είναι ένας από τους στόχους της Gucci να ενθαρρύνει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και την καινοτόμο δημιουργικότητα, αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση προσβολής της Ελλάδας και του πολιτισμού της ή οποιουδήποτε άλλου πολιτισμού», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος».



Όπως εξηγεί «οι εικόνες είναι μέρος της ψηφιακής πρωτοβουλίας με τίτλο “#Guccigram”, που έχει ως στόχο να προσκαλέσει online ταλέντα, εικονογράφους και στυλίστες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένα ονόματα αλλά και ανερχόμενα- να φανταστούν έργα τέχνης που να περιλαμβάνουν δύο από τα πιο πρόσφατα και διάσημα σύμβολα της Gucci, τα λουλούδια “Gucci Blooms” και το μοτίβο “Gucci Caleido”. Τα έργα τέχνης που ακολούθως υποβλήθηκαν, επαναδημιουργούν αριστουργήματα από οποιαδήποτε χώρα, οποιονδήποτε πολιτισμό ή ιστορική περίοδο».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης