«Κατασκευασμένο» το βίντεο με την πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, λέει η Νότιος Κορέα

«Κατασκευασμένο» το βίντεο με την πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, λέει η Νότιος Κορέα

Για προϊόν μοντάζ τα πλάνα με τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα κάνει λόγο η Σεούλ

«Κατασκευασμένο» το βίντεο με την πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, λέει η Νότιος Κορέα
Τρεις ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου προκαλώντας ανησυχία στις γειτονικές χώρες, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Νότιος Κορέα απάντα στην Πιονγιάνγκ για βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα που δείχνει δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, λοιπόν, εκτιμούν ότι τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και υποτίθεται ότι καταγράφουν δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου υποβρύχιας εκτόξευσης (ΒΠΥΕ) είναι κατασκευασμένο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Θεωρούμε κατασκευασμένο το βίντεο του ΒΠΥΕ που μεταδόθηκε από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, για τη δοκιμή που φέρεται να έγινε τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία η ανακοίνωση για την «πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών που κυβερνάει τη χώρα» με τη διεθνή κοινότητα να τη χαρακτηρίζει «απειλητική» για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης