Βραζιλία: Επεισόδια για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των ΜΜΜ

Βραζιλία: Επεισόδια για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των ΜΜΜ

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Βραζιλίας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης 

Βραζιλία: Επεισόδια για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των ΜΜΜ
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Βραζιλίας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης χθες για να διαλύσουν μια ομάδα βίαιων διαδηλωτών στο περιθώριο της κινητοποίησης εναντίον της αύξησης των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς στη μεγαλύτερη πόλη της λατινοαμερικάνικης χώρας, το Σάου Πάουλου.

Εικόνες που μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ απεικονίζουν ολιγομελείς ομάδες μασκοφορεμένων νεαρών που πετούν πέτρες και συγκρούονται με αστυνομικούς στο κέντρο της μεγαλούπολης, εν μέσω φλεγόμενων σωρών σκουπιδιών. Ορισμένοι από αυτούς έσπασαν παράθυρα λεωφορείων και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Πολλοί κάτοικοι του Σάου Πάουλου εξοργίστηκαν από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, καθώς ο πληθωρισμός στη Βραζιλία ήδη έχει ξεπεράσει το 10%.

Κλείσιμο
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Βραζιλιάνοι έχασαν τη δουλειά τους από τον Νοέμβριο του 2014 ως τον Νοέμβριο του 2015, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ολίσθησε βαθύτερα στη χειρότερη ύφεση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη τα τελευταία 25 χρόνια και πλέον.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της μεγαλούπολης, αμαυρώθηκε πολύ γρήγορα από επεισόδια καθώς μασκοφορεμένοι νεαροί άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ανακοινώσεις για συλλήψεις ή τραυματισμούς.

Η αστυνομία ενεπλάκη επίσης σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στο Ρίου ντε Ζανέιρου αργότερα χθες. Τηλεοπτικά πλάνα εικονίζουν μασκοφορεμένους νεαρούς να ζωγραφίζουν συνθήματα με σπρέι σε λεωφορεία ή να σπάνε τα παράθυρά τους.

Οι σκηνές αυτές ανακινούν τις μνήμες των διαδηλώσεων και των ταραχών που είχαν σαρώσει τη Βραζιλία το 2013, και τότε εξαιτίας της οργής λόγω της αύξησης των εισιτηρίων των λεωφορείων, που είχε βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους.

Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές καταγράφονται την ώρα που η κεντροαριστερή πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, η δημοτικότητα της οποίας έχει κατακρημνιστεί λόγω της ύφεσης και της έρευνας για τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται μέλη της κυβερνητικής συμμαχίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδικασίες αποπομπής της από τον θώκο στο Κογκρέσο.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι οι διαθέσεις στους δρόμους έναντι της κυβέρνησης της Ρουσέφ δεν αποκλείεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξελισσόμενη πολιτική σύγκρουση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης