Μεξικό: Συνελήφθη ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Μεξικό: Συνελήφθη ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

«Αποστολή εξετελέσθη: Τον κρατάμε», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένια Νιέτο - Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν είχε δραπετεύσει μέσα από τούνελ

Μεξικό: Συνελήφθη ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»
Περίπου έξι μήνες αφότου κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Αλτιπλάνο στο Μεξικό, ο «βαρόνος» των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν συνελήφθη.

Ο «Ελ Τσάπο» δραπέτευσε στις 11 Ιουλίου μέσα από τούνελ, το οποίο είχε ύψος πάνω από ενάμισι μέτρο και πλάτος 70 εκατοστών, ενώ κατέληγε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

«
Κλείσιμο
Αποστολή εξετελέσθη: Τον κρατάμε», έγραψε ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένια Νιέτο στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να ενημερώσει τους Μεξικανούς ότι ο Χοακίν Γκουζμάν Λοέρα βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο πρόεδρος της χώρας, μάλιστα, συνεχάρη σε δεύτερη ανάρτησή του τις δυνάμεις ασφαλείας που προχώρησαν στη σύλληψη του καταζητούμενου «Ελ Τσάπο».

Όπως αναφέρει το Associated Press που επικαλείται ανώνυμη πηγή από την αστυνομία, ο έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη στην πόλη Λος Μότσις στη γενέτειρα του «Ελ Τσάπο».

Στην επιχείρηση σύλληψής του πέντε «ύποπτοι», όπως επισημαίνει ανακοίνωση των τοπικών αρχών, έπεσαν νεκροί, ενώ έξι ακόμα συνελήφθησαν.


Η ανάρτηση του προέδρου του Μεξικό για τη σύλληψη του «βαρόνου»



Φωτογραφία του «Ελ Τσάπο»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης