«Μοναχικός λύκος» ή διαταραγμένος ο Μαροκινός που αναστάτωσε το Παρίσι

«Μοναχικός λύκος» ή διαταραγμένος ο Μαροκινός που αναστάτωσε το Παρίσι

Το γεγονός, πάντως, ότι στο κινητό του βρέθηκαν μηνύματα γραμμένα στα γερμανικά και τα αραβικά, περιπλέκουν την υπόθεση

«Μοναχικός λύκος» ή διαταραγμένος ο Μαροκινός που αναστάτωσε το Παρίσι
Την ταυτότητα του δράστη που έπεσε νεκρός χθες από τα πυρά αστυνομικών στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού προσπαθούν να εξακριβώσουν οι γαλλικές αρχές, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ήταν ο δράστης ένας «μοναχικός λύκος» που στόχο είχε να σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο στη γαλλική πρωτεύουσα ή μήπως ήταν ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο; Το γεγονός, πάντως, ότι στο κινητό του βρέθηκαν μηνύματα γραμμένα στα γερμανικά και τα αραβικά, περιπλέκουν την υπόθεση.   

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα νεαρό άστεγο από τη Μαρόκο, ενώ η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ήταν ένα ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», o 20χρονος Σαλάχ Αλί, ήταν «γνωστός» στην αστυνομία μόνο για μία ληστεία πριν από τρία χρόνια. Γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα το 1995 και είχε συλληφθεί για ληστεία το 2013. Την ίδια ώρα, η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει ότι στο χαρτί που είχε πάνω του ο δράστης, το κείμενο ξεκινούσε με τα «είμαι ο αμπού...» (που στη μουσουλμανική παράδοση χρησιμοποιείται για την λέξη «αδελφός») και στην επόμενη σειρά γινόταν αναφορά στο όνομα «Ταρέκ Μπ.» και στην Τύνιδα. Επιπλέον,  στο κινητό του νεαρού άνδρα βρέθηκαν μηνύματα που είχαν σταλεί από τη Γερμανία, από όπου ήταν και η κάρτα SIM, αλλά και πολλά που ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα.

Στο κείμενο που είχε πάνω του ο δράστης -ο οποίος φορούσε γιλέκο που έμοιαζε με ζώνη εκρηκτικών- δήλωνε αφοσίωση στον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Πάντως, το πρακτορείο «Associated Press» μετέδωσε, επικαλούμενο δικές του πηγές, ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν ο δράστης ήταν ο «Σαλάχ Αλί», επειδή η ηλικία του φαινόταν μεγαλύτερη των 20 ετών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης