«Έφυγε» ξαφνικά ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας

«Έφυγε» ξαφνικά ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας

Ο στρατηγός Ιγκόρ Σεργκούν διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, αλλά και στην επιχείρηση των βομβαρδισμών στη Συρία

«Έφυγε» ξαφνικά ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας
Σημαντικό πλήγμα στη στρατιωτική οργάνωση, σε επίπεδο ηγεσίας, δέχτηκε η Ρωσία, καθώς απεβίωσε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 58 ετών, ο στρατηγός Ιγκόρ Σεργκούν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας. Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην κατάκτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, καθώς και στον σχεδιασμό των βομβαρδισμών στη Συρία, μία επιχείρηση η οποία συνεχίζεται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο δεν αναφέρθηκαν τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του Ρώσου στρατηγού, ενώ εστάλη συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη σύζυγό του και στις δύο κόρες του.

«Οι συνάδελφοί του και οι υφιστάμενοί του τον γνώριζαν ως έναν πραγματικό στρατιώτη, έναν έμπειρο και ικανότατο αξιωματικό και διοικητή, έναν άνδρα με ιδιαίτερο θάρρος», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αποχαιρετώντας τον επί χρόνια συνεργάτη του.

Κλείσιμο
Η μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του Ιγκόρ Σεργκούν χαρακτηρίζεται από αποστολές άκρας μυστικότητας. Το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι υπηρέτησε για ένα διάστημα στην Αλβανία και στη Γιουγκοσλαβία. Από το 2011, ο Πούτιν του ανέθεσε την ηγεσία της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης