Παιδί νύφης τζιχαντιστών από το Λονδίνο το αγόρι που απειλεί να σκοτώσει τους «άπιστους»;

Παιδί νύφης τζιχαντιστών από το Λονδίνο το αγόρι που απειλεί να σκοτώσει τους «άπιστους»;

«Θα σκοτώσουμε τους άπιστους», ακούγεται να λέει το μικρό αγόρι στα πλάνα - Γιος της Γκρέις «Χαντίγια» Ντέρ από το νοτιο-ανατολικό Λονδίνο;

Παιδί νύφης τζιχαντιστών από το Λονδίνο το αγόρι που απειλεί να σκοτώσει τους «άπιστους»;
Ένα μικρό αγόρι ντυμένο με στολή παραλλαγής εμφανίζεται στο τελευταίο βίντεο-προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνοντας στα αγγλικά: «Θα σκοτώσουμε τους άπιστους
».

Το παιδί αναφέρεται στους πέντε ομήρους των τζιχαντιστών, τους οποίους το Ισλαμικό Κράτος χαρακτηρίζει «Βρετανούς κατασκόπους» πριν οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης τους εκτελέσουν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα, λοιπόν, με νεότερα δημοσιεύματα το ανήλικο ενδέχεται να είναι παιδί Βρετανίδας, η οποία εγκατέλειψε το Λονδίνο για να μεταβεί στη Συρία και να παντρευτεί τζιχαντιστή.

Η Σκότλαντ Γιαρντ, μάλιστα, ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο γιος της Γκρέις «Χαντίγια» Ντέρ από το νοτιο-ανατολικό Λονδίνο, η οποία βρίσκεται στην πρώτη ομάδα Βρετανών που έφυγαν από τη χώρα για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Η γυναίκα, μάλιστα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει η πρώτη Βρετανίδα που θα σκοτώσει Δυτικό.

Η 24χρονη Ντερ, έφυγε για τη Συρία το 2012 όπου παντρεύτηκε έναν Σουηδό ισλαμιστή μαχητή με το όνομα Αμπού Μπακρ, ενώ πριν μήνες ανήρτησε φωτογραφία του τότε τετράχρονου γιου της, ο οποίος πόζαρε χαμογελαστός δείχνοντας ένα Καλάσνικοφ. Εικάζεται, λοιπόν, πως το αγόρι της φωτογραφίας είναι το ίδιο με εκείνο του βίντεο.

Ο μικρός, μάλιστα, έχει έναν ακόμα αδελφό ηλικίας δύο ή τριών ετών, τον οποίο η μητέρα του χαρακτηρίζει «μίνι-μουτζαχεντίν».

Σύμφωνα με την Evening Standard η Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διενεργεί έρευνα σχετικά με το περιεχόμενο του βίντεο, ενώ επισημαίνεται πως δεν είναι ακόμα δυνατό να αναγνωριστεί το αγόρι.

Γείτονες της οικογένειας της 24χρονης στο Λονδίνο κάνουν λόγο για «πραγματικά καλούς ανθρώπους που δεν προκαλούν πρόβλημα», ενώ για το αγοράκι υποστηρίζουν ότι «ήταν πολύ χαριτωμένο».

Σχετικά με την Γκρέις αναφέρουν ότι ήταν «πολύ ήσυχη, αλλά ότι είχε εξάρσεις», και πως «τη μία ημέρα φορούσε δυτικά ρούχα και την επόμενη ημέρα φορούσε χιτζάμπ».












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης