Ερντογάν: Η Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ

Σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η περιοχή αλλά και η ίδια η Τουρκία έχουν ανάγκη της παρουσίας του Ισραήλ

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ
H Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ, που είχαν επιδεινωθεί από το 2010.

Μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία θεωρούνταν για πολύ καιρό ο βασικότερος περιφερειακός σύμμαχος του εβραϊκού Κράτους, μέχρι την αιματηρή επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον ενός τουρκικού στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Γάζα το 2010 και είχε ως αποτέλεσμα την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Το Ισραήλ έχει ανάγκη από μια χώρα όπως η Τουρκία στην περιοχή» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, οι δηλώσεις του οποίο δημοσιεύτηκαν σήμερα στις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες.

Κλείσιμο
Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι και εμείς έχουμε ανάγκη το Ισραήλ. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Εάν αμοιβαία μέτρα εφαρμοστούν με ειλικρίνεια, η εξομάλυνση των σχέσεων θα συνεχιστεί» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης