Σομαλία: Ο Τραμπ «πρωταγωνιστεί» σε προπαγανδιστικό βίντεο τζιχαντιστών

Σομαλία: Ο Τραμπ «πρωταγωνιστεί» σε προπαγανδιστικό βίντεο τζιχαντιστών

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η τρομοκρατική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ, παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Σομαλία, δείχνει μεταξύ άλλων, τον Τραμπ, στις δηλώσεις που είχε κάνει το Δεκέμβρη, καλώντας να απαγορευθεί η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Σομαλία: Ο Τραμπ «πρωταγωνιστεί» σε προπαγανδιστικό βίντεο τζιχαντιστών
Η σομαλική οργάνωση ανταρτών αλ-Σαμπάμπ έδωσε στη δημοσιότητα μια ταινία στρατολόγησης εν είδει ντοκιμαντέρ για τη φυλετική αδικία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον SITE, έναν αμερικανικό ιστότοπο ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Ο Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πρώην σταρ τηλεοπτικών ριάλιτι, εμφανίζεται στην ταινία, διάρκειας 51 λεπτών, να καλεί, τον Δεκέμβριο, να απαγορευθεί η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του.

Προβάλλεται ανάμεσα σε δύο βίντεο του ηγέτη των μαχητών Άνουαρ αλ-Αουλάκι, που σκοτώθηκε σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη το 2011, ο οποίος λέει πως οι μουσουλμάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χρειαστεί να διαλέξουν ανάμεσα στο να φύγουν για μουσουλμανικές χώρες ή να μείνουν και να πολεμήσουν τη Δύση.

Κλείσιμο
Η ταινία ανέβηκε στο Twitter χθες από την al-Kataib Media Foundation, ανέφερε το SITE.  
       
Η έκκληση του Τραμπ να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ έχει καταδικαστεί από πολλούς αμερικανούς πολιτικούς. Έχει προκαλέσει επίσης παγκόσμιο σάλο και επικρίσεις ότι οι απόψεις του μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως προπαγάνδα από ισλαμιστές μαχητές.

Η αλ-Σαμπάμπ, που επιδιώκει την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης της Σομαλίας και την επιβολή μιας αυστηρής εκδοχής της σαρία, του ισλαμικού νόμου, συνδέεται με τη διεθνή ισλαμιστική οργάνωση αλ Κάιντα και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Κένυα και στην Αιθιοπία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης