Ισραήλ: Ανθρωποκυνηγητό για τον «χαμογελαστό» δολοφόνο του Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Ανθρωποκυνηγητό για τον «χαμογελαστό» δολοφόνο του Τελ Αβίβ

Άνοιξε πυρ σε μπαρ σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας οκτώ - Πρόκειται για Ισραηλινό αραβικής καταγωγής που ήταν τέσσερα χρόνια στη φυλακή - Είαι ψυχολογικά ασταθής αλλά δεν είναι τζιχαντιστής, λέει ο δικηγόρος του

Ισραήλ: Ανθρωποκυνηγητό για τον «χαμογελαστό» δολοφόνο του Τελ Αβίβ
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές του Iσραήλ για τον εντοπισμό του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Τελ Αβίβ . Σύμφωνα με την εφημερίδα "Jerusalem Post", οι αρχές αναζητούν τον 28χρονο ένοπλο, κάτοικο του ισραηλινοαραβικού χωριού Αράνα που άνοιξε πυρ σε μπαρ του Τελ Αβίβ σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας οκτώ.
 
Επιστρατεύοντας τις επίλεκτες μονάδες "SWAT", οι ισραηλινές αρχές χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό του ένοπλου άνδρα το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί προς το παρόν στη δημοσιότητα.
 
Αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη, οι ισραηλινές αρχές, αν και δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, έχουν πληροφορίες ότι πρόκειται για ένας ασταθές ψυχολογικά άτομο.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα, οι ισραηλινές αρχές ανέκριναν τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία μόλις αναγνώρισε τον γιο του παρακολουθώντας στην τηλεόραση το βίντεο της επίθεσης.  Ο πατέρας είπε στην αστυνομία ότι έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα μ΄ένα άντρα να του λέει να κάνει έλεγχο στο σπίτι του  εάν το όπλο που είχε στην κατοχή ως φύλακας σε ασφαλιστική εταιρεία βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος έκανε έλεγχο στο σπίτι του και βρήκε το όπλο μετά όμως κατάλαβε ότι μπορεί να ήταν ο γιος του αυτός που έκανε το ανώνυμο τηλεφώνημα. Χτες το απόγευμα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία του Ισραήλ, η σελίδα του υπόπτου στο Facebook είχε αποσυρθεί.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του δράστη, Σαμι Μελχέμν, δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι ο ύποπτος είναι ψυχολογικά ασταθής και ότι δεν έχει προσχωρήσει στους κόλπους του Ισλαμιικού Κράτους. Το ισραηλινό κανάλι "Channel 10" μετέδωσε ότι ο ξάδερφος του υπόπτου σκοτώθηκε σε επιδρομή της αστυνομίας πριν από δέκα χρόνια με την αστυνομία να ανακαλύπτει όπλα στο σπίτι του.  Ο φερόμενος ως δράστης έχει εγκληματικό παρελθόν και ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στις ισραηλινές αρχές. Εξέτισε τετραετή φυλάκιση αφού είχε στα "χέρια" με στρατιώτη στην προσπάθειά του να του πάρει το όπλο. Ένα αντίτυπο του Κορανίου βρέθηκε στο σακίδιο του ενόπλου που είχε αφήσει σε κατάστημα με υγιεινά τρόφιμα το οποίο είχε επισκεφθεί προτού εξαπολύσει την επίθεση.


Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του μανάβικου δίπλα στο καφέ που δέχθηκε επίθεση





Δείτε παρακάτω το βίντεο της σοκαριστικής επίθεσης:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης