DW: Τι δεν πρέπει να χάσετε το 2016 στην Ευρώπη

DW: Τι δεν πρέπει να χάσετε το 2016 στην Ευρώπη

Η Ευρώπη αποτελεί μαγνήτη για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η ιστορία, η παράδοση, τα μνημεία, τα φεστιβάλ, οι εκθέσεις την κάνουν ξεχωριστή

DW: Τι δεν πρέπει να χάσετε το 2016 στην Ευρώπη
Η Ευρώπη είναι ο τόπος που δέχεται τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο. Αυτό προκύπτει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των ΗΕ. Η Ευρώπη το 2015 ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια τουριστών. Μια ήπειρος που αξίζει τον κόπο σε κάθε περίπτωση να επισκεφθεί κανείς. Η Deutsche Welle συγκέντρωσε κάποιες από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις που δεν πρέπει να χάσει κανείς την επόμενη χρονιά.

Ξεκινώντας από την Γερμανία, η πρόταση αφορά τη μεγάλη γιορτή μπύρας στη Βαυαρία με αφορμή της συμπλήρωσης 500 χρόνων από την έκδοση του διατάγματος περί καθαρότητάς της. Το διάταγμα προέβλεπε ότι η μπύρα επιτρέπεται να περιλαμβάνει μόνο κριθάρι, λυκίσκο και νερό. Αργότερα προστέθηκε και μαγιά. Η γιορτή ξεκινάει στις 22 Απριλίου στο Ίνγκοσταντ, όπου εκδόθηκε το διάταγμα και τέλος Ιουλίου διοργανώνεται στο Μόναχο ένα τριήμερο φεστιβάλ μπύρας με 100 βαυαρικές μπυραρίες ενώ αναμένονται και 100.000 επισκέπτες.

Στη Γαλλία το γεγονός της χρονιάς είναι από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Τόσο η πρεμιέρα όσο και ο τελικός θα γίνουν στο Stade de France .
Στη Βρετανία ξεχωρίζει η συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του Σαίξπηρ και με αυτήn την αφορμή η χώρα τιμά τον πιο γνωστό συγγραφέα της με μια σειρά εκδηλώσεων σε θέατρα, κινηματογράφους και όπερες.
Κλείσιμο

Πολιτιστικές πρωτεύουσες

Το Μπρεσλάου στην Πολωνία και το Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία είναι οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για αυτή τη χρονιά. Η πολωνική πόλη, η οποία καταστράφηκε το 1945, διαθέτει μια πολύ όμορφη αναπαλαιωμένη παλιά πόλη, πολλά μουσεία, γκαλερί και εστιατόρια. Η πολιτιστική χρονιά στο Μπρεσλάου θα κλείσει στις 10 Δεκεμβρίου με την απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου.

Το Σαν Σεμπαστιάν από την πλευρά του θέλει να αντιπαρατεθεί με τις πληγές του παρελθόντος και την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΤΑ, ενώ σειρά εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό. Από τον Ιούνιο έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη έκθεση με έργα των Γκόγια, Ρούμπενς και Πικάσο με θέμα τη βία και την ειρήνη.

Μεγάλες εκθέσεις

Άλλες μεγάλες εκθέσεις που προγραμματίζονται μέσα στο 2016 είναι από τις 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μάιου στο Χέρτοχενμπος, γενέτειρα του σπουδαίου ζωγράφου της ολλανδικής Αναγέννησης Ιερώνυμου Μπος.

Ακόμα στη Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών στο Λονδίνο παρουσιάζονται από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Απριλίου, 120 έργα των Σεζάν, Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκονγκ, Καντίνσκι, Κλιμτ και Κλέε.

H φύση έχει και τη δική της μοναδική συμβολή. Οι νύχτες στη Σουηδία για ένα μεγάλο διάστημα για παράδειγμα είναι φωτεινές και ο ήλιος για κάποιο διάστημα δεν δύει. Στις 24 Ιουνίου διοργανώνεται το ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ. Εκτός αυτού στη Στοκχόλμη διοργανώνεται στις 14 Μάιου ο 61ος τελικός της Eurovision.

Τέλος, η μουσική έχει όπως κάθε χρόνο την τιμητική της στις 21 Ιουνίου με πάρα πολλές εκδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Ακόμα ξεχωρίζουν το φεστιβάλ Heavy Metal στη βορειογερμανική πόλη Βάκεν και το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στην Aix en Provence στη Νότια Γαλλία.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης