Η Νορβηγία περιμένει έως και 100.000 αιτήσεις για άσυλο το 2016

Η Νορβηγία περιμένει έως και 100.000 αιτήσεις για άσυλο το 2016

Κινδυνεύει με κατάρρευση το σύστημα ασφάλισης της χώρας, τονίζει η υπουργός Μετανάστευσης και προσθέτει πώς το 2016 ενδέχεται οι αιτήσεις για άσυλο να φτάσουν τις 100.000

Η Νορβηγία περιμένει έως και 100.000 αιτήσεις για άσυλο το 2016
Έντονες πιέσεις, προκειμένου να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και να αλλάξουν οι κανόνες αποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων, ασκεί η κυβέρνηση της Νορβηγίας, μετά την καταμέτρηση 30 και πλέον χιλιάδων αιτημάτων για άσυλο μέσα στο 2015.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του σκανδιναβικού κράτους προτείνει εντατικότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους και όρους στην παροχή ασύλου, καθώς η χώρα κινδυνεύει να υποστεί «βίαιες συνέπειες» στο σύστημα ασφάλισής της, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Η Σιλβί Λίσταουγκ ισχυρίστηκε ότι οι αιτήσεις για άσυλο στη Νορβηγία, το 2016, ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τις 100.000, γεγονός που δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία ενός κράτους με πληθυσμό 5,1 εκατ. ανθρώπους.

Κλείσιμο
Η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας τόνισε ότι ήδη η χώρα της έχει ξεπεράσει το μέσο όρο των μεταναστών που της αναλογούν σύμφωνα με τον πληθυσμό της, αφήνοντας αιχμές για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τις ευθύνες που έχουν αναλάβει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης