Ζευγάρι φανατικών μουσουλμάνων ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Ζευγάρι φανατικών μουσουλμάνων ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Στο σπίτι τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, ικανές να φτιάξουν βόμβα που θα προκαλούσε πολλά θύματα

Ζευγάρι φανατικών μουσουλμάνων ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο
Τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» του Λονδίνου ετοίμαζε ένα ζευγάρι φανατικών μουσουλμάνων, όπως αποκάλυψαν την Τρίτη οι βρετανικές αρχές.

Πρόκειται για τον 25χρονο Μοχάμεντ Ρίμαν και την 24χρονη σύζυγό του, Σάνα Αχμέντ Καν, οι οποίοι σχεδιάζαν να ανατινάξουν το εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή έναν σταθμό του μετρό, «εμπνευσμένοι» από τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για το γεγονός ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια φονική επίθεση, επηρεασμένοι από το Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, ικανές να φτιάξουν βόμβα που θα προκαλούσε πολλά θύματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν δοκιμές με αυτοσχέδιες βόμβες στον κήπο του σπιτιού τους!


Το 74% των Βρετανών πιστεύει ότι το 2016 θα γίνει τρομοκρατική επίθεση στη χώρα
Όλα αυτά ενώ ένα μεγάλο ποσοστό Βρετανών πολιτών εκφράζει φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις, την είσοδο μεταναστών και την αύξηση της ανεργίας στη χώρα το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 74% των Βρετανών πιστεύει πως μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανό να διαπραχθεί στην Βρετανία μέσα στο 2016, λαμβανομένων υπόψη της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου έτους, όταν μόλις το 49% των Βρετανών πίστευε πως μια τρομοκρατική επίθεση ήταν πιθανό να συμβεί μέσα στο 2015.

Η έρευνα επίσης κατέδειξε πως οι περισσότεροι πολίτες αναμένουν μια κλιμάκωση στην εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο της Συρίας, με το 58% να πιστεύει πως κάποια στιγμή μέσα στο 2016 θα αποσταλούν χερσαία στρατεύματα.

Παράλληλα, το 70% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση στον αριθμό μεταναστών που θα φθάσουν στην Βρετανία, συγκριτικά με το 47% το περασμένο έτος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης