Φωτογραφίες: Ο Κάμερον φόρεσε τις γαλότσες του και πήγε για «αυτοψία» στους πλημμυροπαθείς της βόρειας Αγγλίας

Φωτογραφίες: Ο Κάμερον φόρεσε τις γαλότσες του και πήγε για «αυτοψία» στους πλημμυροπαθείς της βόρειας Αγγλίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κενά στην αντιπλημμυρική προστασία

Φωτογραφίες: Ο Κάμερον φόρεσε τις γαλότσες του και πήγε για «αυτοψία» στους πλημμυροπαθείς της βόρειας Αγγλίας
«Αυτοψία» στις περιοχές της βόρειας Αγγλίας, που επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα πρωτοφανείς πλημμύρες και εκατοντάδες εκτοπισμένους κατοίκους, πραγματοποίησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουρργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραδέχθηκε, χθες, ότι υπήρξαν προβλήματα με την αντιπλημμυρική προστασία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εμφανίζεται να φοράει ένα μαύρο μπουφάν και χακί γαλότσες και να συνομιλεί με στρατιώτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης και προστασίας των κτιρίων του Γιορκ, στην περιοχή Γιορκσάιρ (βόρεια).

Η ιστορική πόλη Γιορκ επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες, καθώς είναι χτισμένη στο σημείο όπου «συναντιούνται» οι ποταμοί Ουζ και Φος ένα σημείο, δηλαδή, όπου ολόκληρες γειτονιές πλημμύρισαν, με το νερό να σκεπάζει σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα και 500 πλημμυρισμένα κτίρια.

Κλείσιμο
Χθες,.οι κάτοικοι πέρασαν τη μέρα τους τοποθετώντας τσουβάλια με άμμο μπροστά στα σπίτια τους ως ανάχωμα στην ορμή των νερών. Σήμερα, ο καιρός ήταν πιο ήπιος, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.

Ήδη, η κυβέρνηση κινητοποίησε 500 στρατιώτες, για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς, ενώ άλλοι 1.000 μπορούν να επέμβουν, αν η κατάσταση χειροτερεύσει.

Αντιμέτωπος με επικρίσεις για τα μέτρα προστασίας, ο Κάμερον είπε ότι θα επαναξιολογηθούν.
«Τα φράγματα αντιπλημμυρικής προστασίας, μόνιμα και προσωρινά, έπαιξαν βασικό ρόλο, αλλά είναι σαφές ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε τόσο πολύ, που αυτά υπερχείλισαν, και πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο» δήλωσε χθες, υπογραμμίζοντας πως οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών έφθασαν σε ένα επίπεδο «χωρίς προηγούμενο».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης