Κίνα: Νόμος για την ενδοοικογενειακή βία εξαιρεί τους ομοφυλόφιλους

Κίνα: Νόμος για την ενδοοικογενειακή βία εξαιρεί τους ομοφυλόφιλους

Και αυτό, επειδή δεν υπήρξε καμία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στα ομόφυλα ζευγάρια

Κίνα: Νόμος για την ενδοοικογενειακή βία εξαιρεί τους ομοφυλόφιλους
Η Κίνα ψήφισε για πρώτη φορά νόμο που προστατεύει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε μορφής ακόμα και της ψυχολογικής. Η είδηση αποτελεί «επίτευγμα» για την χώρα, καθώς η ενδοοικογενειακή βία αποτελούσε θέμα ταμπού, που θα ντρόπιαζε τον θεσμό της οικογένειας στην παραδοσιακή κουλτούρα της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Γυναικών του Κομμουνιστικού Κόμματος το ένα τέταρτο των γυναικών έχουν υποστεί βία μέσα στο γάμο τους, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός 50.000 με 90.000 κάθε χρόνο κάνει επίσημα καταγγελία για το γεγονός.

Σύμφωνα με τον Guo Linmao, εκπρόσωπο της νομοθετικής επιτροπής που προώθησε τον νόμο στο κοινοβούλιο, η σχετική νομοθεσία προστατεύει όχι μόνο τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στον γάμο, αλλά και στην συμβίωση, με εξαίρεση τους ομοφυλόφιλους. Ο νομοθέτης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο νόμος έλαβε υπόψη του τις σχετικές καταγγελίες και δεν υπήρξε καμία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στα ομόφυλα ζευγάρια.

Κλείσιμο
Στην Κίνα η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη, αλλά δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου, ενώ ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων δεν αναμένεται να νομιμοποιηθεί σύντομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης