«Ο Καλός Σαμαρείτης» Ερντογάν: Έσωσε άνδρα από την αυτοκτονία!

«Ο Καλός Σαμαρείτης» Ερντογάν: Έσωσε άνδρα από την αυτοκτονία!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το απίσυετο περιστατικό στη γέφυρα του Βοσπόρου - Με κλάματα ο επίδοξος αυτόχειρας φίλησε το χέρι του Τούρκου προέδρου

«Ο Καλός Σαμαρείτης» Ερντογάν: Έσωσε άνδρα από την αυτοκτονία!
Σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζει το προφίλ του ισχυρού, δυναμικού, αδίστακτου πολιτικού άνδρα, όμως, ακόμα και ο «σουλτάνος» της Άγκυρας έχει τις ευαισθησίες του…

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, απέτρεψε άνδρα από αυτοκτονία την ώρα που διέσχιζε με την αυτοκινητοπομπή του τη γέφυρα του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος της Τουρκίας μόλις είδε τον άνδρα να είναι σκαρφαλωμένος στη γέφυρα έδωσε εντολή να σταματήσει το όχημα που τον μετέφερε ώστε οι άνδρες ασφαλείας του να τον πλησιάσουν.

Κλείσιμο
Ο σύμβουλος του προέδρου, Μουσταφά Βαράνκ, κι ο επικεφαλής της φρουράς του, Μουχσίν Κιοσέ, λοιπόν, προσέγγισαν τον 30χρονο, πείθοντάς τον να τους ακολουθήσει μέχρι που έφτασαν στο όχημα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα παρακολουθώντας όσα διαδραματίζονταν.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, δίχως να μετακινηθεί από τη θέση του μίλησε με τον 30χρονο κάνοντάς τον να αλλάξει γνώμη, ενώ κάμερα κατέγραφε το περιστατικό.

Μάλιστα, στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Dogan ο άνδρας με δάκρυα στα μάτια καταγράφεται να φιλάει το χέρι του… σουλτάνου.

Το τουρκικό πρακτορείο επισημαίνει πως ο 30χρονος μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ όπως εξηγεί η τουρκική Zaman ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με αρμόδια υπηρεσία που θα του προσφέρει ψυχολογική στήριξη.

Λέγεται δε, ότι η τουρκική αστυνομία επιχειρούσε επί δύο ώρες να τον μεταπείσει, από τη στιγμή που εθεάθη να ακινητοποιεί το όχημά του στην γέφυρα, ωστόσο μόνο τα… μαγικά λόγια του Ερντογάν στάθηκαν αρκετά για να αλλάξουν τη γνώμη του.

Όπως αναφέρει το CNN Türk ο 30χρονος πάσχει από κατάθλιψη εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων, ενώ το Dogan εστιάζει στη συζυγική κρίση που φέρεται να αντιμετωπίζει ο νεαρός.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος κατευθυνόταν στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης μετά τις προσευχές της Παρασκευής σε τζαμί της Ουσκουντάρ στην ασιατική πλευρά της πόλης, όταν σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή του για να… σώσει τον… παραλίγο αυτόχειρα.

Υπενθυμίζεται πως η Γέφυρα του Βοσπόρου έχει ύψος 64 μέτρων και αποτελεί συχνό σημείο για επίδοξους αυτόχειρες.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης