«Καταργεί» τα Χριστούγεννα και το Τατζικιστάν

«Καταργεί» τα Χριστούγεννα και το Τατζικιστάν

Μετά το σουλτανάτο του Μπρουνέι και τη Σομαλία - Απαγορεύονται ο στολισμός των δέντρων, ακόμα και η ανταλλαγή δώρων στα σχολεία

«Καταργεί» τα Χριστούγεννα και το Τατζικιστάν
Έπειτα από την απόφαση του σουλτάνου του Μπρουνέι και της κυβέρνησης της Σομαλίας να «καταργήσουν» τα Χριστούγεννα, ανάλογα μέτρα κατά του εορτασμού της γέννησης του Χριστού έλαβαν και οι τοπικές αρχές του Τατζικιστάν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εντολές της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν στην Κεντρική Ασία, απαγορεύονται οι εορτασμοί των Χριστουγέννων, η ανταλλαγή δώρων στα σχολεία, καθώς και ο στολισμός των δέντρων, αλλά και ο εορτασμός της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τη χρήση πυροτεχνημάτων, γιορτινών γευμάτων και στολισμού σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2012 ένας άνδρας που ήταν ντυμένος Πατέρας των Πάγων έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι έξω από το σπίτι συγγενών του στο Ντουσαμπέ. Η οικογένεια του θύματος είχε υποστηρίξει ότι η επίθεση σημειώθηκε για θρησκευτικούς λόγους, ωστόσο η αστυνομία τότε είχε απορρίψει το σενάριο αυτό.

Σημειώνεται πως στο βασίλειο του Μπρουνέι ο σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ, απαγόρευσε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα κάλαντα, ακόμα και τον Άγιο Βασίλη, ενώ όποιος παραβεί τους κανόνες θα τιμωρείται ακόμα και με πενταετή φυλάκιση.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, στη Σομαλία η κυβέρνηση απαγόρευσε τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει φόβος ότι τυχόν εορταστικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν επιθέσεις από τους φανατικούς ισλαμιστές της αλ Σαμπάμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης