Εκτός ορίων ο Τραμπ: Η Χίλαρι πήρε... του Ομπάμα!

Εκτός ορίων ο Τραμπ: Η Χίλαρι πήρε... του Ομπάμα!

"She got schlonged", ήταν η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε, θέλοντας να σχολιάσει την ήττα της Χίλαρι από τον Ομπάμα στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα το 2008

Εκτός ορίων ο Τραμπ: Η Χίλαρι πήρε... του Ομπάμα!
Πιπέρι πρέπει να βάλει στη γλώσσα του ο Ντόναλτ Τραμπ ο οποίος έσπευσε να χρησιμοποιήσει μία χυδαία έκφραση για την πολιτική του αντίπαλο, Χίλαρι Κλίντον παρόμοια με αυτή που είχε πει ο Κώστας Ζουράρις για τους Γερμανούς. Κατά τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, οι Γερμανοί σε ότι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις μας έπρηξαν τα μέζεα, κατά τον Τραμπ, η Χίλαρι, όταν έχασε το 2008 από τον Ομπάμα, πήρε τ΄... του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ χρησιμοποιεί άκομψες εκφράσεις για να αναφερθεί σε γυναίκες. Αυτή τη φορά όμως υπερέβη τα εσκαμμένα...."Θα κέρδιζε τον Ομπάμα", είπε ο Τραμπ για την Κλίντον από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ."Θα τον νικούσε, ήταν το φαβορί για τη νίκη, ωστόσο, εκείνη πήρε τα αρχ...» είπε, χρησιμοποιώντας την εβραϊκή έκφραση «she got schlonged». Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για μία έκφραση που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί κανείς στην εβραϊκή αργκό στα ανδρικά γεννητικά όργανα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η  χρήση της έκφρασης αυτής προκάλεσε κατακραυγή πολλών αμερικανικών ΜΜΕ, με την εφημερίδα "New York Times" να επισημαίνει ότι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει ξεπεράσει κάθε όριο στη σύγχρονη πολιτική.

Ο Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον άργησε να επιστρέψει στο στούντιο έπειτα από ένα διάλειμμα για να πάει στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης των Δημοκρατικών το Σάββατο το βράδυ."Νόμιζα ότι εγκατέλειψε", υποστήριξε ο Τραμπ."Πού πήγε; Πού πήγε η Χίλαρι; Αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν την αναμέτρηση χωρίς εκείνη… Γνωρίζω που πήγε. Είναι αηδιαστικό. Δεν θέλω να το συζητήσω", τόνισε το φαβορί των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα.

Κλείσιμο
Η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, έστειλε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι το γραφείο της Κλίντον δεν θα απαντήσει στα σχόλια του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, καταδίκασε ωστόσο με δριμύτητα τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τραμπ."Δεν θα απαντήσουμε στον Τραμπ, αλλά όλοι κατανοούμε την ταπείνωση που αυτή η υποτιμητική γλώσσα προκαλεί σε όλες τις γυναίκες", δήλωσε η Παλμιέρι.

Μπορεί ο Τραμπ να σκανδαλίζει τους Αμερικανούς και τις  Αμερικανίδες με τα χυδαία του σχόλια, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τα στελέχη του κόμματός του τον θεωρούν ιδανικό για το χρίσμα.  Μια δημοσκόπηση του Reuters, έδειξε ότι ο Τραμπ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων αντιπάλων του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αμερικανός Μίδας προηγείται με 36,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 11,3% που αποσπά ο συνταξιούχος νευροχειρουργός , Μπεν Κάρσον και 11% που αποσπά ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εκφράζεται χυδαία για τους αντιπάλους του, και δη τις γυναίκες.Το 2011 χρησιμοποίησε τον όρο «schlonged» σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα "Washington Post" για να αναφερθεί σε υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων που έχασε από υποψήφια των Δημοκρατικών.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης