Συρία: Το ένα τρίτο των θυμάτων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν άμαχοι

Συρία: Το ένα τρίτο των θυμάτων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν άμαχοι

Ενα ευρύ δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών στη Συρία έχει καταγράψει τους θανάτους 710 πολιτών -Από αυτούς, 161 ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών και 104 ήταν γυναίκες

Συρία: Το ένα τρίτο των θυμάτων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν άμαχοι
Οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.132 ανθρώπους και σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων ήταν άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων της Μόσχας στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί από τα πλήγματα αυτά 598 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και περισσότεροι από 824 μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη χώρα αυτή αλλά και άλλων ανταρτικών οργανώσεων.

Το Παρατηρητήριο, που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών στη Συρία, ανέφερε ότι έχει καταγράψει τους θανάτους 710 πολιτών. Από αυτούς, 161 ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών και 104 ήταν γυναίκες.

Κλείσιμο
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι παρενέβη στον πόλεμο της Συρίας έχοντας ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή. Όμως η Δύση και η συριακή αντιπολίτευση την κατηγορούν ότι επικεντρώνει τους βομβαρδισμούς της στους μετριοπαθείς αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης