Ιράκ: Σε 72 ώρες ο ιρακινός στρατός θα έχει απελευθερώσει το Ραμάντι από τους τζιχαντιστές

Ιράκ: Σε 72 ώρες ο ιρακινός στρατός θα έχει απελευθερώσει το Ραμάντι από τους τζιχαντιστές

Οι ιρακινοί στρατιώτες ανάκτησεαν δύο ακόμη μεγάλες περιοχές, φτάνοντας στο κέντρο της πόλης - Παραμένουν καλά οχυρωμένοι περίπου 250-300 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Σε 72 ώρες ο ιρακινός στρατός θα έχει απελευθερώσει το Ραμάντι από τους τζιχαντιστές
Μόλις τρεις ημέρες πριν την ολική ανάκτηση της σημαντικής πόλης Ραμάντι από τους τζιχαντιστές βρίσκεται ο στρατός του Ιράκ, σύμφωνα με υψηλό αξιωματούχο της ιρακινής κυβέρνησης. Οι Ιρακινός στρατός πραγματοποίησε μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες ώρες, ελευθερώνοντας δύο ακόμα μεγάλες περιοχές, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι στρατιώτες πάτησαν στο κέντρο της πόλης.

Η επιχείρηση για την ανάκτηση της πόλης από τον Ισλαμικό στρατό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ελευθερώθηκαν μεγάλες περιοχές, ενώ σκοτώθηκαν αρκετοί μαχητές του ISIS. Ο ιρακινός στρατός είχε την υποστήριξη της αεροπορίας, η οποία έπληττε τις θέσεις των τζιχαντιστών, πριν εφορμήσουν οι ειδικές δυνάμεις. Όπως ανακοινώθηκε, απελευθερώθηκαν οριστικά από τις εχθρικές δυνάμεις δύο περιοχές και ελέγχθηκαν άλλες δύο.

Το σχέδιο απελευθέρωσης του Ραμάντι τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα, με τον έλεγχο της πόλης Σούνι Αράμπ, περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, ο στρατός του Ιράκ διέκοψε το δίαυλο επικοινωνίας και ενίσχυσης των τζιχαντιστών στο Ραμάντι, εγκλωβίζοντας τους στρατιώτες μέσα σε αυτή.

Κλείσιμο
Ο Ιρακινός εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Σαμπάχ αλ Νουμάνι, δήλωσε ότι οι κρατικές δυνάμεις έφτασαν μέχρι το κέντρο της πόλης και έλεγξαν μεγάλο μέρος κυβερνητικών κτιρίων, τα οποία βρίσκονταν στην κατοχή των τζιχαντιστών. «Φτάσαμε στο κέντρο της πόλης από πολλά μέτωπα και τώρα επιχειρούμε να εκκενώσουμε και ελέγξουμε τις κατοικημένες περιοχές. Η πόλη θα είναι καθαρή σε 72 ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Νουμάνι, οι ιρακινές δυνάμεις δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι μόνο με ορισμένους ελεύθερους σκοπευτές και βομβιστές αυτοκτονίας.

Μία από τις κατεστραμμένες γέφυρες στο Ραμάντι


Οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει τις γέφυρες-περάσματα που ενώνουν τις δύο περιοχές της πόλης που περιστοιχίζουν τον Ευφράτη ποταμό. Κλιμάκια του ιρακινού στρατού έχουν ξεκινήσει την ανοικοδόμησή του, προκειμένου να ενώσουν το βόρειο τμήμα με το δυτικό της πόλης, που οδηγούν στο κέντρο της πόλης. Οι περιοχές που ανακτήθηκαν την Τρίτη ήταν η αλ Τουμπάτ και η αλ Αραμίλ, πλησιάζοντας αρκετά στις αλ Μαλαάμπ και Μπακίρ. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ, στην πόλη βρίσκονται περίπου 250 με 300 τζιχαντιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με την αναφορά του στρατού, έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά ισχυρό δίκτυο άμυνας, προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση από τους Ιρακινούς και τους συμμάχους τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης