Γυναίκες καταγγέλλουν τον Ισραηλινό αντιπρόεδρο: «Προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο εσώρουχό μου»

Γυναίκες καταγγέλλουν τον Ισραηλινό αντιπρόεδρο: «Προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο εσώρουχό μου»

Δέκα οι γυναίκες οι οποίες κατηγορούν τον Σιλβάν Σαλόμ για σεξουαλική παρενόχληση - Παραιτήθηκε από τη θέση του

Γυναίκες καταγγέλλουν τον Ισραηλινό αντιπρόεδρο: «Προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο εσώρουχό μου»
Νέα στοιχεία για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην οποία εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την παραίτησή του.

Ο Σαλόμ, ο οποίος ασκούσε και χρέη υπουργού Εσωτερικών και ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τουλάχιστον δέκα γυναίκες κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Η ισραηλινή αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις κατηγορίες των δέκα γυναικών, ενώ ο Σαλόμ ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες, που τονίζει ότι είναι ψευδείς, έχουν επηρεάσει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Κλείσιμο
Παρά τους ισχυρισμούς του, ωστόσο, οι γυναίκες τον κατηγορούν πως τις παρενοχλούσε τα τελευταία τέσσερα με έξι χρόνια.

Μία εξ αυτών, μάλιστα, ανέφερε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι την παρενοχλούσε επανειλημμένως, αγγίζοντάς την σε ευαίσθητες περιοχές του σώματός της, ενώ επιχείρησε να βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχό της!

Πριν ένα χρόνο, μία ακόμα γυναίκα, η οποία εργαζόταν με τον Σαλόμ πριν 15 χρόνια είχε απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές υποστηρίζοντας ότι είχε πέσει θύμα του, ωστόσο, η υπόθεση έκλεισε έπειτα από απόφαση του γενικού εισαγγελέα καθώς είχε παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών. Η γυναίκα εκείνη είχε καταγγείλει τον πολιτικό ότι της είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό έρωτα.

Η επικεφαλής του αριστερού κόμματος Μερέτζ, Ζεχάβα Γκαλόν, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα και κάλεσε να πραγματοποιηθεί έρευνα και για την αντίδραση της συζύγου του Σαλόμ, Τζούντι Σαλόμ Νιρ-Μόζες, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις για τις αναρτήσεις της στο Διαδίκτυο έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Η Νιρ-Μόζες, όπως αναφέρει ο ισραηλινός Τύπος, κατηγορήθηκε ότι απείλησε τις γυναίκες που κατέθεσαν εναντίον του συζύγου της.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινοί πολιτικοί κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς το 2010 ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μοσέ Κατσάβ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ο βουλευτής Γινόν Μαγκάλ, παραιτήθηκε έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Επισημαίνεται, πως τη θέση του Σαλόμ θα αναλάβει ο δικηγόρος, ακτιβιστής και βουλευτής του Λικούντ, Αμίρ Οχάνα, ο οποίος είναι το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της Κνέσετ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης