Εφαρμογή που μετράει το γυναικείο στήθος έφτιαξαν Ιάπωνες προγραμματιστές

Εφαρμογή που μετράει το γυναικείο στήθος έφτιαξαν Ιάπωνες προγραμματιστές

Η Ιαπωνία κατέχει ηγετική θέση και στη δημιουργία έξυπνων εφαρμογών για smartphones πολλές από τις οποίες εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους αν και είναι... αμφιβόλου χρησιμότητας

Εφαρμογή που μετράει το γυναικείο στήθος έφτιαξαν Ιάπωνες προγραμματιστές
Η μανία των Ιαπώνων με την τεχνολογία είναι γνωστή σε όλους. Η ασιατική χώρα παράγει κάθε χρόνο όλο και πιο πρωτοποριακά γκάτζετ, που εκτελούν λειτουργίες οι οποίες θα ήταν αδιανόητες πριν από λίγα χρόνια. 

Εκτός από γκάτζετ όμως, η Ιαπωνία κατέχει ηγετική θέση και στη δημιουργία έξυπνων εφαρμογών για smartphones πολλές από τις οποίες εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους αν και είναι... αμφιβόλου χρησιμότητας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια ολοκαίνουργια εφαρμογή ονόματι «ChiChi» (η ιαπωνική λέξη για το στήθος) η οποία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο τον Γενάρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, η εφαρμογή βοηθάει τις γυναίκες να βρουν το ακριβές νούμερο στηθόδεσμου που πρέπει να αγοράσουν. Όμως, για να συμβεί αυτό, οι χρήστριες πρέπει πρώτα να τοποθετήσουν το smartphone ανάμεσα στα στήθη τους, προκειμένου να γίνει η μέτρηση με χρήση της κάμερας και του αισθητήρα του κινητού.

Η ομάδα των προγραμματιστών που είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό της πρωτοποριακής εφαρμογής ισχυρίζεται ότι το «ChiChi» έχει ως στόχο την καλύτερη υγεία των γυναικών, η «συντριπτική πλειοψηφία των οποίων φορούν λάθος νούμερο στηθόδεσμου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Ωστόσο, μία φεμινιστική οργάνωση στην Ιαπωνία απορρίπτει ως ανοησίες τους ισχυρισμούς των προγραμματιστών, λέγοντας ότι οι γυναίκες «καταλαβαίνουν από ένστικτο εάν τους κάνει ή όχι ένας στηθόδεσμος» και κατηγορώντας τους developers ότι δημιούργησαν μία σεξιστική εφαρμογή, σχεδιασμένη αποκλειστικά για την... οπτική ικανοποίηση των ανδρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης