Πρώτη σύλληψη για τρομοκρατία στη Δανία

Πρώτη σύλληψη για τρομοκρατία στη Δανία

Διέμενε στην Κοπεγχάγη και διέθετε τουρκική και δανέζικη υπηκοότητα – Είχε ταξιδέψει δύο φορές στη Συρία και, σύμφωνα με τις αρχές, προετοίμαζε ομάδα για τρομοκρατικό χτύπημα

Πρώτη σύλληψη για τρομοκρατία στη Δανία
Στη σύλληψη ενός 23χρονου άνδρα, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ενταγμένος σε τρομοκρατική ομάδα, προέβη η αστυνομία της Δανίας. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που αφορά υπόθεση τρομοκρατίας στη χώρα, γεγονός που εκλήφθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρό, γεγονός που αποδείχθηκε από την άμεση υπερψήφιση του κοινοβουλίου για την ενίσχυση των κυρώσεων που αφορούν ανάλογες υποθέσεις.

Ο 23χρονος άνδρας διέθετε δύο υπηκοότητες. Δανέζικη και Τουρκική. Ήταν κάτοικος Κοπεγχάγης και σε πρώτη φάση ταξίδεψε το 2013 στη Συρία, όπου συμμετείχε στον εμφύλιο πόλεμο. Το δεύτερο ταξίδι του πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2015 και αφορούσε την οργάνωση για την ανεύρεση χρηματικών κονδυλίων για το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε, σκόπευε να συστήσει μία ομάδα τρομοκρατών, η οποία θα οργάνωνε τρομοκρατική ενέργεια το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ποινή που ενδέχεται να του επιβληθεί είναι μεταξύ έξι και δέκα χρόνων κάθειρξης, ενώ το μίνιμουμ που προβλέπεται είναι  τέσσερα χρόνια.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Δανίας, τουλάχιστον 115 Δανοί έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών, ενώ εικάζεται ότι ο πραγματικά ενεργός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης