Πεκίνο: «Χρυσές δουλειές» για καναδική εταιρεία που πουλά εμφιαλωμένο καθαρό αέρα

Πεκίνο: «Χρυσές δουλειές» για καναδική εταιρεία που πουλά εμφιαλωμένο καθαρό αέρα

Ο καθαρός αέρας είναι το μεγάλο ζητούμενο για το Πεκίνο που πνίγεται στην αιθαλομίχλη - Μια εταιρεία από τον Καναδά βρήκε την «λύση» στο πρόβλημα των Κινέζων, εμφιαλωμένος καθαρός αέρας καταφθάνει στην Κίνα και γίνεται αμέσως sold out!

Πεκίνο: «Χρυσές δουλειές» για καναδική εταιρεία που πουλά εμφιαλωμένο καθαρό αέρα
Το τελευταίο διάστημα το Πεκίνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεπεράσει κατά δέκα φορές τα επιτρεπόμενα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Την περασμένη εβδομάδα η κινεζική πρωτεύουσα κηρύχθηκε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», με τα σχολεία να κλείνουν και να απαγορεύεται η λειτουργία σε εργοστάσια και ρυπογόνες επιχειρήσεις.

Μια εταιρεία από τον Καναδά φαίνεται όμως ότι ανακάλυψε την «λύση» στο πρόβλημα των κατοίκων του Πεκίνου, αλλά και άλλων πόλεων, ειδικότερα, στη Βόρεια Κίνα. Η Vitality Air κάνει «χρυσές δουλειές» πουλώντας καθαρό εμφιαλωμένο αέρα από δύο τουριστικά θέρετρα που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο στην Αλμπέρτα του Καναδά, την πόλη Μπανφ και το μικρό χωριό Lake Louise, κοντά στην ομώνυμη λίμνη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Harrison Wang, η πώληση του καθαρού εμφιαλωμένου αέρα άρχισε πριν από δύο μήνες online, μέσω της ιστοσελίδας Taobao, που είναι στην Κίνα το αντίστοιχο του eBay και ήδη τα 500 πρώτα μπουκάλια έχουν εξαντληθεί, ενώ ένα φορτίο με ακόμα 700 μπουκάλια φρέσκου καναδικού αέρα είναι καθ' οδόν.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το μότο «your solution to pollution» (Η λύση σας στην μόλυνση) και φαίνεται ότι πέτυχε τον στόχο της.

Όμως, η καναδική εταιρεία δεν είναι η μόνη που θησαυρίζει πουλώντας απλά και μόνο αέρα. Ένα εστιατόριο στην πόλη Zhangjiagang, στην ανατολική Κίνα, τοποθέτησε μηχανήματα που καθαρίζουν τον αέρα στο εσωτερικό του και τώρα χρεώνει με επιπλέον κόστος τους λογαριασμούς των πελατών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης