Ο Έντουαρτ Νόρτον συγκέντρωσε 386.000 δολάρια για Σύρο πρόσφυγα

Ο Έντουαρτ Νόρτον συγκέντρωσε 386.000 δολάρια για Σύρο πρόσφυγα

Ο άντρας έμεινε με το γιο και την μικρή του κόρη, όταν η γυναίκα και το τρίτο παιδί του, σκοτώθηκαν στον πόλεμο - Είναι επιστήμονας, πάσχει από καρκίνο, αλλά δεν το βάζει κάτω και λέει πως θέλει «μια ευκαιρία να προσφέρει στον κόσμο»

Ο Έντουαρτ Νόρτον συγκέντρωσε 386.000 δολάρια για Σύρο πρόσφυγα
Η συγκινητική ιστορία του Σύρου πρόσφυγα, που μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, έχοντας χάσει τη γυναίκα του και την κόρη του που σκοτώθηκαν στον πόλεμο, «άγγιξε» και τον διάσημο ηθοποιό Έντουαρντ Νόρτον. Μέσω διαδικτύου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν τον άνθρωπο στη νέα του αρχή και κατόρθωσε να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 386.000 δολάρια. 

Διάβασε την προσωπική ιστορία του άντρα στο μπλογκ Humans of New York, που το τελευταίο διάστημα έχει εστιάσει στους πρόσφυγες. Στην πατρίδα του τη Συρία ήταν επιστήμονας, όμως εγκατέλειψε τα πάντα, όταν η οικογένειά του σκοτώθηκε και έφυγε, αναζητώντας μια νέα αρχή. Η ιστορία έγινε viral στο Facebook, προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που τον καλωσόρισε στις ΗΠΑ προσωπικά, με μήνυμά του. 

Ο Σύρος πρόσφυγας με τον γιο και την κόρη του που γλίτωσαν από τον πόλεμο
Κλείσιμο


Ο Νόρτον δημιούργησε μια σελίδα με το όνομα «Ο Επιστήμονας» και κατόρθωσε να συγκεντρώσει 386.000 δολάρια (μέχρι στιγμής), όταν έγραψε: «Αυτός ο άντρας έχει υποφέρει τόσα, που θα καταρράκωναν τον οποιονδήποτε, όμως έχει ακόμα το πάθος και τη θέληση να προσφέρει στον κόσμο. Αν δεν καλωσορίζουμε ανθρώπους σαν αυτόν στις κοινωνίες μας και δεν ενισχύουμε τα όνειρά τους για μια νέα αρχή, τότε δεν είμαστε η χώρα που λέμε στους εαυτούς μας πως είμαστε. Ας απορρίψουμε τις "αντι-ανθρωπιστικές" φωνές που μας λένε να φοβόμαστε τους πρόσφυγες και ας δείξουμε σε αυτόν τον άντρα ποιοι είναι πραγματικά οι Αμερικανοί». 

Ο Σύρος λέει πως μετά το θάνατο της γυναίκας και του παιδιού του, πήρε το γιο του και την άλλη του κόρη κι έφυγε από την πατρίδα του. Πέρασε στην Τουρκία δύο χρόνια, προτού κατορθώσει να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για μια καλύτερη ζωή. Έκτοτε διαγνώστηκε με καρκίνο, όμως όπως λέει ο ίδιος, θέλει να έχει ακόμα «μια ευκαιρία να κάνει τη διαφορά στον κόσμο». 

Ο Έντουαρτ Νόρτον ευχαριστεί τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης