Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τη Ρώμη σε νέο βίντεο

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τη Ρώμη σε νέο βίντεο

Στα πλάνα ανεμίζουν μαύρες σημαίες στο Κολοσσαίο, την πλατεία του Αγίου Πέτρου και την πλατεία Ναβόνα - «Είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τη Ρώμη», λένε οι τρομοκράτες

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τη Ρώμη σε νέο βίντεο
Ένα ακόμα βίντεο που προαναγγέλλει τρομοκρατικά «χτυπήματα» στη Ρώμη έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στα πλάνα που κατέγραψαν οι τρομοκράτες της οργάνωσης, «ντύνουν» ιστορικά μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας με τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενώ απειλούν ότι τανκς θα εισβάλλουν στην πόλη.

Στο τρίτο κατά σειρά βίντεο των τζιχαντιστών όπου στοχοποιείται η Ρώμη, οι εμπνευστές του προειδοποιούν πως θα πλήξουν το Κολοσσαίο, την πλατεία του Αγίου Πέτρου, την πλατεία Ναβόνα και άλλα ιστορικά σημεία της πόλης, ενώ στο μήνυμά τους λένε: «Είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τη Ρώμη».

Κλείσιμο



Σημειώνεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η τρομοκρατική οργάνωση είχε δημοσιεύσει βίντεο με τίτλο «Μήνυμα στον λαό του σταυρού», επισημαίνοντας πως οι χριστιανοί «μας κήρυξαν τον πόλεμο, το αίμα τους δε θα σωθεί».

Μετά το μακελειό στο Παρίσι, μάλιστα, οι τζιχαντιστές απειλούσαν ότι μετά τη γαλλική πρωτεύουσα σειρά έχει το Λονδίνο, η Ουάσιγκτον και η Ρώμη.

Την ίδια στιγμή, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε η διεθνής συμμαχία πρέπει να διευρυνθεί με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία να συμμεριστούν την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, αλλά όπως επισήμανε χρειάζεται μία λύση στρατηγικής όχι την τελευταία στιγμή.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης