Απειλεί ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» τους τζιχαντιστές;

Απειλεί ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» τους τζιχαντιστές;

Θέλει ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος του Μεξικό, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούζμαν, να εξοντώσει το Ισλαμικό Κράτος επειδή του καταστρέφει το καρτέλ; - Πώς μία φάρσα έκανε το γύρο του κόσμου

Απειλεί ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» τους τζιχαντιστές;
Η διεθνής συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ, οι αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών μαχητικών, τα βομβαρδιστικά από Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο «βαρόνος» των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», όμως, δεσμεύεται πως θα αφανίσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ξεριζώνοντας τη γλώσσα και την καρδιά τους.

Αυτό, τουλάχιστον, κυκλοφόρησε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης από την Daily Mail, τη New York Post μέχρι το Forbes όταν δημοσιογράφοι θεώρησαν γνήσιο ένα σατιρικό κείμενο του κωμικού Στιβ Τσάρνοκ.

Κλείσιμο
Ως αποτέλεσμα, το κείμενο του φερόμενου ως «Ελ Τσάπο» αναπαράχθηκε από πολλά διεθνή δίκτυα μέχρι τη στιγμή που ο δημιουργός του αποκάλυψε την πραγματικότητα.

Το email που φέρεται να έστειλε ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος του Μεξικό, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούζμαν, περιέχει απειλές κατά του επικεφαλής του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί.

Ο «Ελ Τσάπο» βέβαια, όπως τον σκαρφίστηκε ο Τσάρνοκ, δεν συγκλονίστηκε από τα ειδεχθή εγκλήματα των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά εξοργίστηκε καθώς οι άνδρες του Μπαγκνταντί του καταστρέφουν τα καρτέλ ναρκωτικών του!

«Οικτίρω τον επόμενο γιο της πόρνης που προσπαθεί να εμπλακεί στις επιχειρήσεις του καρτέλ Σιναλόα. Θα ξεριζώσω τις καρδιές και τις γλώσσες τους», φέρεται να έγραψε ο «Ελ Τσάπο» στον αρχηγό της οργάνωσης προειδοποιώντας τον να σταματήσει τους άνδρες του να καταστρέφουν το περιεχόμενο των αποστολών του που διασχίζουν την περιοχή της Συρίας και φτάνει στα χέρια τους.

Ο «βαρόνος», ο οποίος προ μηνών δραπέτευσε και πάλι από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό μέσω τούνελ, δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται απευθύνεται στον Μπαγκνταντί γράφοντας: «Ο θεός σου δε μπορεί να σε σώσει από τον πραγματικό τρόμο που οι άνδρες μου θα σε κάνουν να νιώσεις αν συνεχίσεις να επηρεάζεις την επιχείρησή μου».

Ο Τσάρνοκ της ιστοσελίδας Thug Life Videos δήλωσε στην MailOnline ότι σκαρφίστηκε την ιστορία, την οποία ανήρτησε στο Facebook και μετά τα λίγα shares που είχε, κατέληξε σε διεθνείς ιστοσελίδες.

«Ήταν σάτιρα», τόνισε ο νεαρός, ο οποίος εξήγησε ότι κανένας από τους δημοσιογράφους που αναπαρήγαγε την «είδηση» δεν επικοινώνησε μαζί του για να επιβεβαιώσει την ιστορία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης