Συγκλονιστικό βίντεο: Μία απίστευτη καταδίωξη με τραγική κατάληξη για τον δράστη

Συγκλονιστικό βίντεο: Μία απίστευτη καταδίωξη με τραγική κατάληξη για τον δράστη

Αν ο όρος «κινηματογραφική καταδίωξη» μοιάζει κλισέ στην περίπτωση του βίντεο που παραθέτουμε πλησιάζει όσο ποτέ στην αλήθεια, καθώς το παιχνίδι «κλέφτης και αστυνόμος» γίνεται με όλο το καθιερωμένο τυπικό των ταινιών του Χόλιγουντ και το ανάλογο τέλος

Συγκλονιστικό βίντεο: Μία απίστευτη καταδίωξη με τραγική κατάληξη για τον δράστη
Στο βίντεο παρακολουθούμε την καταδίωξη ενός άνδρα ο οποίος ήταν ύποπτος για την διάπραξη τριών κλοπών αυτοκινήτων μέσα σε... 90 λεπτά. Η εικόνα προέρχεται από τις κάμερες που έχουν τα περιπολικά ενώ βλέπουμε την εξέλιξη των γεγονότων από πολλές διαφορετικές οπτικές. 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι ο Ρέϊμοντ Αζεβέντο, ο οποίος πυροβόλησε πρώτος εναντίον των αστυνομικών σε μία περιοχή κατοικιών στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Ο 35χρονος είχε εντοπιστεί λίγη ώρα πριν όταν βρισκόταν σε ένα καφέ και έδειχνε σύμφωνα με τους θαμώνες ιδιαίτερα νευρικός. Οι υπάλληλοι του καφέ κάλεσαν την αστυνομία όταν ο δράστης είχε σηκώσει το όπλο του απειλώντας τον ιδιοκτήτη ενός παρακείμενου εστιατορία.

Με την άφιξη της αστυνομίας στο σημείο, ο Αζεβέντο άρχισε να κλέβει μία σειρά από αυτοκίνητα, με στόχο να διαφύγει την σύλληψη. Από εκεί και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν κυριολεκτικά όπως σε μία κινηματογραφική ταινία, με τους αστυνομικούς να μετέρχονται οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο για να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν. 

Κλείσιμο
Κάτι που έγινε τελικά μετά από αρκετή ώρα όταν τα περιπολικά, μετά από πολλά τρακαρίσματα, κατάφεραν να τον πιάσουν σαν τον ποντικό στη φάκα. Παρ' όλα αυτά όμως, ο δράστης, προφανώς γνωρίζοντας τι τον περιμένει στις φυλακές, αποφάσισε να κάνει μία τελευταία προσπάθεια να ξεφύγει. Όμως εκεί είναι... Αμερική, και μόλις έκανε την πρώτη κίνηση δεκάδες σφαίρες έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του, σηκώνοντας ένα απίστευτο σύννεφο καπνού και αφήνοντας τον ίδιο νεκρό στο σημείο. 

Όπως και να έχει, το βίντεο είναι αρκετά εντυπωσιακό γιατί πέρα από την καθημερινότητα της βίας στις ΗΠΑ δείχνει και μία ακόμα παράμετρο: την απίστευτη εκπαίδευση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί στην Αμερική, έχοντας μάλιστα μία ειδική σχολή από όπο περνούν τακτικά μαθήματα για το πως να καταφέρνουν να σταματούν μία καταδίωξη.

Μπορεί όλα αυτά στο βίντεο να φαίνονται τυχαία και πολύ αμερικάνικα, όμως στην πράξη είναι αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης εκπαίδευσης. Έστω και αν στο τέλος όλα λύνονται με τον παλιό, καλό τρόπο του Φαρ Ουέστ: τις σφαίρες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης