Συρία: Καταγγελίες για δεκάδες νεκρούς αμάχους από βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας

Συρία: Καταγγελίες για δεκάδες νεκρούς αμάχους από βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεκάδες είναι όσοι έχασαν τη ζωή τους από «ανακριβείς» επιδρομές

Συρία: Καταγγελίες για δεκάδες νεκρούς αμάχους από βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας
Για δεκάδες νεκρούς αμάχους στη Συρία κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, «
ανακριβείς επιδρομές που σημειώθηκαν από τη διεθνή συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ, σκοτώνουν ολοένα περισσότερους αθώους Σύρους. Τις προάλλες ως αποτέλεσμα μίας επιδρομής στο Αλ-Χαν δεκάδες πολιτών σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, η Μόσχα δίνει στοιχεία του στρατιωτικού έργου, όπως οι επιδρομές.

«
Σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας στην συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, που απλώς υπερηφανεύεται για την επιτυχία ενώ αποκρύπτει στοιχεία και πληροφορίες», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Νωρίτερα, όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου, το γενικό επιτελείο στρατού της Συρίας, ανέφερε ότι οι επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας έπληξαν θέσεις του συριακού στρατού στο Ντείρ εζ-Ζορ την 6η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, αεροσκάφος της διεθνούς συμμαχίας πραγματοποίησε επιδρομή σε στρατόπεδο της 168ης ταξιαρχίας στην 7η μονάδα των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, δύο χλμ. από το Ντείρ εζ-Ζορ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης