Φωτογραφίες τζιχαντιστών είχε στο κινητό του ο 29χρονος με το μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

Φωτογραφίες τζιχαντιστών είχε στο κινητό του ο 29χρονος με το μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

Εικόνες ομήρων, μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και σχετικό υλικό βρέθηκε στο τηλέφωνό του - Σε «συναγερμό» το Λονδίνο μετά το επεισόδιο

Φωτογραφίες τζιχαντιστών είχε στο κινητό του ο 29χρονος με το μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου
Σχεδόν δύο ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση του 29χρονου Μουχαϊντίν Μάιρ σε σταθμό μετρό του Λονδίνου, η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες ο νεαρός άνδρας που τραυμάτισε δύο πολίτες στο σταθμό του Λεϊτονστόουν στο ανατολικό Λονδίνο, φέρεται να είχε εμμονή με το Ισλαμικό Κράτος, αν και προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η οποιαδήποτε διασύνδεσή του με την τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο, στο κινητό τηλέφωνό του βρέθηκαν φωτογραφίες από σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, στοιχεία από την πρόσφατη φονική επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο, πληροφορίες για συλλήψεις Βρετανών εξτρεμιστών στην Ουγγαρία, εικόνες με ομήρους των τζιχαντιστών να φορούν τις «παραδοσιακές» πορτοκαλί φόρμες, εικόνες από το μακελειό στο Παρίσι, αλλά και εικόνες από την άσκηση που πραγματοποίησαν οι βρετανικές αρχές σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται ότι στο ιστορικό των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τηλεφώνου του Μάιρ, εντοπίστηκαν πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος, το χαλιφάτο, τις επιθέσεις με μαχαίρι από Παλαιστινίους, καθώς και δεκάδες άλλα στοιχεία για την τρομοκρατική οργάνωση.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές αποκάλυψαν πως ο δράστης είχε ονομάσει το τηλέφωνό του με τον τίτλο «Πέθανε με λύσσα σταυροφόρε».

Μετά την επίθεσή του με μαχαίρι, όπου ένα από τα δύο θύματα έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό, οι βρετανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών.
Η βρετανική μητροπολιτική αστυνομία συνιστά στους κατοίκους του Λονδίνου να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς δεν αποκλείεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα απαγγελθούν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας στον 29χρονο Μάιρ, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου σήμερα. 

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης πριν επιτεθεί στους επιβάτες, φώναζε «Αυτό είναι για τη Συρία!», ενώ αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον Guardian δήλωσε: «Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν αλλά τους αγνόησα και συνέχισα να περπατάω για να πάω στο μετρό, αλλά ξαφνικά δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα έναν τύπο με μαχαίρι. Έλεγε “Αυτό συμβαίνει όταν γ...ς την μητέρα Συρία, όλο το αίμα σας θα χυθεί”.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης