Συρία: Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη Ράκα με 32 νεκρούς τζιχαντιστές

Συρία: Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη Ράκα με 32 νεκρούς τζιχαντιστές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην περιοχή, τραυματίστηκαν άλλοι 40 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους - Ο Άσαντ «ειρωνεύεται» τους βρετανικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή

Συρία: Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη Ράκα με 32 νεκρούς τζιχαντιστές
Ο καταιγισμός βομβαρδισμών της αμερικανικής αεροπορίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν από το μπαράζ βομβαρδισμών της αμερικανικής αεροπορίας στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα.

Οι Αμερικανοί πιλότοι ανέφεραν ότι έπληξαν περισσότερους από 15 στόχους τζιχαντιστών στην πόλη-προπύργιο του ISIS, κοντά και γύρω από την πρωτεύουσα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το βρετανικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Κλείσιμο
Άσαντ: Οι βρετανικοί βομβαρδισμοί θα στηρίξουν την τρομοκρατία
Οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί από την Πέμπτη η Βρετανία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία είναι "παράνομες" και θα "στηρίξουν την τρομοκρατία", υποστήριξε από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξή του στους βρετανικούς Sunday Times.

"Θα αποτύχουν και πάλι" δήλωσε ο Άσαντ. "Δεν μπορείς να κόψεις ένα τμήμα του καρκίνου. Πρέπει να τον αφαιρέσεις. Αυτού του είδους η επιχείρηση είναι σαν να κόβεις ένα τμήμα του καρκίνου. Θα τον κάνει να επεκταθεί ταχύτερα στο σώμα".

"Δεν μπορείς να τους νικήσεις μόνο με αεροπορικά πλήγματα. Δεν μπορείς να τους νικήσεις χωρίς να συνεργασθείς με χερσαία στρατεύματα. Δεν μπορείς να τους νικήσεις αν δεν έχεις την έγκριση του λαού και της κυβέρνησης" υπογράμμισε.

Ο Σύρος πρόεδρος ειρωνεύτηκε επίσης τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τους "70.000 μετριοπαθείς Σύρους μαχητές", στους οποίους θα μπορούσε να βασιστεί ο συνασπισμός επί του πεδίου.

"Αυτό είναι ένα νέο επεισόδιο στη μακρά σειρά της κλασικής φάρσας του Ντέιβιντ Κάμερον... Πού βρίσκονται; Πού βρίσκονται οι 70.000 μετριοπαθείς για τους οποίους μιλάει; Δεν υπάρχουν 70.000. Δεν υπάρχουν ούτε 7.000" δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης