Λονδίνο: Στο «κόκκινο» το επίπεδο επιφυλακής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Λονδίνο: Στο «κόκκινο» το επίπεδο επιφυλακής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Δεν αποκλείεται μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα, ενημέρωσε η βρετανική αστυνομία τους κατοίκους του Λονδίνου - Τουλάχιστον δέκα χτυπήματα απετράπησαν τους τελευταίους 12 μήνες

Λονδίνο: Στο «κόκκινο» το επίπεδο επιφυλακής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
Στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής έχει τεθεί η Βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία συνιστά στους κατοίκους του Λονδίνου να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς δεν αποκλείεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα το αμέσως επόμενο διάστημα. Με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου, στο σταθμό του Λεϊτονστόουν, όπου τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ο ένας πολύ σοβαρά, η αστυνομία εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες.

Στην ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν αποτραπεί τουλάχιστον δέκα τρομοκρατικές απόπειρες, μετά από συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας, οι οποίες συλλέγουν με κάθε τρόπο πληροφορίες. 

Νωρίτερα, χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση το βράδυ του Σαββάτου (5/12) στο μετρό του Λονδίνου, κάτι που αν επιβεβαιωθεί και δοθεί με επίσημη τοποθέτηση της αστυνομίας, θα ενισχύσει το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεγαλύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος στη μεγαλούπολη της Βρετανίας, την ίδια στιγμή που κλικακώνονται οι βομβαρδισμοί της βρετανικής αεροπορίας κατά των τζιχαντιστών, σε Συρία και Ιράκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, είχε δοθεί σήμα για την αναζήτηση διψήφιου αριθμού υπόπτων που είχαν διασυνδέσεις με το γκρουπ των τρομοκρατών που χτύπησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας 130 άτομα. Όπως είχε αναφερθεί τότε, μία μεγάλη ομάδα υπόπτων προερχόταν από το Μαρόκο και είχε ως βάση το Μπέρμιγχαμ.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις εννέα ώρα Ελλάδος, ένας άνδρας εισέβαλε στο σταθμό μετρό Λεϊτονστόουν, του Λονδίνου, έκοψε με μαχαίρι το λαιμό ενός άνδρα και τραυμάτισε άλλους δύο, πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης