ΗΠΑ: Το FBI λέει ότι το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο σχετίζεται με την τρομοκρατία

ΗΠΑ: Το FBI λέει ότι το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο σχετίζεται με την τρομοκρατία

Ενισχύεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού μέσω ανακοίνωσής του στο Ίντερνετ  

ΗΠΑ: Το FBI λέει ότι το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο σχετίζεται με την τρομοκρατία
Δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση στον Σαν Μπερναντίνο, οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν με μεθοδικό τρόπο να ερευνούν την υπόθεση. Σήμερα δόθηκε η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου από τα μέλη που συμμετέχουν στην έρευνα, όπου για πρώτη φορά διατυπώνεται η άποψη ότι το περιστατικό είναι πολύ πιθανό να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

Ο David Bowdich, υπεύθυνος του FBI στο Λος Άντζελες δήλωσε ότι πρόκειται για μία πολύ μπλεγμένη υπόθεση η οποία θα πάρει αρκετό χρόνο για να εξιχνιαστεί. Ο ίδιος δήλωσε ότι «με βάση τα σημερινά δεδομένα ερευνούμε πλέον την υπόθεση ως μια τρομοκρατική ενέργεια»

«Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν τηλεφωνικές επαφές των εκτελεστών με άλλα πρόσωπα μέσα στις ΗΠΑ. Ενώ επιβεβαιώνει ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και κάποιος άλλος ύποπτος που να έχει συλληφθεί». 

Κλείσιμο
Σε ερώτηση αν σχεδίαζαν και δεύτερη επίθεση, ο υπεύθυνος του FBI απάντησε ότι δεν είναι βέβαιο αυτή την στιγμή αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το ζευγάρι των δύο εκτελεστών, δήλωσε ότι δεν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Επίσης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να επιβεβαιώσει αν η Tashfeen Malik είχε επηρεάσει τον Farook για να συμμετάσχει σε πράξη τρομοκρατίας.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξή του, ο υπεύθυνος του FBI δήλωσε ότι δεν υπάρχει αναφορά για εκδήλωση άλλων απειλών αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, η ιστοσελίδα Αamaq News Agency που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος παρουσίασε μία δήλωση η  οποία υποστηρίζει ότι επίθεση της Τετάρτης στο Σαν Μπερναντίνο ήταν οργανωμένη από τζιχαντιστές που δρουν στις ΗΠΑ.

Ερωτώμενος για αυτή την ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους, ο εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει, όμως επισήμανε ότι δικαιολογεί κάθε σύνδεση του περιστατικού μαζί τους. Πάντως επισήμανε ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί υστερία στην χώρα, καθώς το περιστατικό και όσοι προς το παρόν εμπλέκονται δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης