«Πλοία - Φαντάσματα» από τη Βόρεια Κορέα ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας

«Πλοία - Φαντάσματα» από τη Βόρεια Κορέα ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας

Γιατί ο Κιμ Γιογνκ Ουν στέλνει με το ζόρι τους Βορειοκορεάτες ψαράδες στην ανοιχτή θάλασσα της Ιαπωνίας με ξύλινες παλιές βάρκες - Από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ξεβράστηκαν στις ακτές της Ιαπωνίας 12 βάρκες με 22 πτώματα σε αποσύνθεση

«Πλοία - Φαντάσματα» από τη Βόρεια Κορέα ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας
Ένα μυστήριο, που μπορεί να έχει δύο λύσεις, αποτελεί η εμφάνιση των «πλοίων - φαντασμάτων» που τους δύο τελευταίους μήνες ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και της ακτοφυλακής από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δώδεκα συνολικά παλιά ξύλινα σκάφη με μηχανές παλαιάς τεχνολογίας και με 22 συνολικά πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης ξεβράστηκαν στις ακτές της Ιαπωνίας.

Η κρατική τηλεόραση NHK παρουσίασε βίντεο και φωτογραφίες και ανέφερε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία πως τα σκάφη προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα. Ένα από τα σκάφη γράφει στο πλάι του στην κορεατική γλώσσα «Λαϊκός Στρατός της Κορέας», ένα στοιχείο, που όχι μόνο δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την προέλευση του σκάφους, αλλά οδηγεί και στο συμπέρασμα τους ειδικούς αναλυτές ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ωθεί δια της βίας τους αλιείς να ψαρεύουν με παλιά και ανασφαλή σκάφη στην ανοιχτή θάλασσα της Ιαπωνίας, σε μια εποχή που αφθονεί το καλαμάρι και τα βασιλικά καβούρια, ενώ η χώρα του βρίσκεται σε μόνιμη έλλειψη τροφίμων τις τελευταίες δεκαετίες.

                               
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί ιχθυοτροφεία στην Πιονγιάνγκ
Κλείσιμο



Μέσα στις βάρκες έχει επίσης βρεθεί κουρελιασμένη η σημαία της Βόρειας Κορέας, ενώ ο John Nilsson-Wright, ειδικός για την Ασία στην think tank, Chatham House, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε στο CNN ότι οι τόσο «πρωτόγονες» βάρκες και η επιγραφή του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την χώρα προέλευσή τους.

Ο Yoshihiko Yamada, ναυτικός εμπειρογνώμονας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας ότι παρόμοιες βάρκες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αποστάτες που προσπαθούν να διαφύγουν από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και δεν απέκλεισε και αυτή την εκδοχή, σε μια περίοδο που ο παραδοσιακός δρόμος διαφυγής από την ξηρά, μέσω Κίνας φυλάσσεται πολύ καλά, γεγονός που ωθεί όσους επιθυμούν να το σκάσουν να επιλέξουν την θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο Kim Do-hoon, καθηγητής της επιστήμης της Αλιείας στο πανεπιστήμιο της Busan, στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προωθεί την αλιεία γι' αυτό βρίσκονται τόσα σκάφη από τη Βόρεια Κορέα στην ανοιχτή θάλασσα. Αυτά τα σκάφη είναι πολύ παλιά με παλιές μηχανές, καμιά φορά οι ψαράδες με κίνδυνο της ζωής τους ανοίγονται για να πιάσουν περισσότερα ψάρια, μερικοί χάνουν τον δρόμο τους και πεθαίνουν από την πείνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης