Τι έγραφε στις ιστοσελίδες γνωριμιών ο μακελάρης του Σαν Μπερναρντίνο

Τι έγραφε στις ιστοσελίδες γνωριμιών ο μακελάρης του Σαν Μπερναρντίνο

Ο 28χρονος Σαιέντ Φαρούκ αναζητούσε σύζυγο μέσω Διαδικτύου - Έγραφε ότι διαβάζει θρησκευτικά βιβλία, ότι είναι σουνίτης μουσουλμάνος και ότι του αρέσει η σκοποβολή

Τι έγραφε στις ιστοσελίδες γνωριμιών ο μακελάρης του Σαν Μπερναρντίνο
Το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο 28χρονος Σαιέντ Ριζουάν Φαρούκ και η σύζυγός του Τασχφίν Μαλίκ, άφησαν την μόλις έξι μηνών κόρη τους στην μητέρα της νεαρής γυναίκας, λέγοντάς της πως έχουν ραντεβού με τον γιατρό.

Λίγες ώρες αργότερα, το φαινομενικά ήσυχο και αγαπημένο ζευγάρι θα σκορπούσε τον πανικό και το θάνατο σε ένα κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές δεξιότητες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Τι μεσολάβησε και οδήγησε τους δύο νεαρούς στο μακελειό κανείς δεν γνωρίζει, ενώ οι συγγενείς τους δείχνουν να μη μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι πίσω από την φρικτή επίθεση με τους 14 νεκρούς και τους 17 τραυματίες, βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι.

Ποιοι ήταν, όμως, οι δύο δράστες που αιματοκύλησαν την περιοχή του Σαν Μπερναρντίνο με τους 200.000 κατοίκους;

Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου που προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του ζευγαριού και το παρελθόν τους ώστε να καταφέρουν να δώσουν απάντηση στο αποτρόπαιο έγκλημα.
Κλείσιμο

Το προφίλ του δράστη

Ο Φαρούκ ήταν γεννημένος στο Ιλινόι από γονείς Πακιστανούς, σπούδασε Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, και τα τελευταία πέντε χρόνια εργαζόταν σαν υγειονομικός ελεγκτής στην κομητεία του Σαν Μπερναρντίνο, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN το 2013 είχε ετήσιο εισόδημα 53.000 δολάρια.

Με την 27χρονη γνωρίστηκε μέσω Διαδικτύου χάρη σε ιστοσελίδα γνωριμιών, ενώ παντρεύτηκαν στη Σαουδική Αραβία πριν δύο χρόνια.

Ο Φαρούκ, μάλιστα, διατηρούσε τουλάχιστον δύο προφίλ σε ιστοσελίδες αναζήτησης συντρόφου, μία που απευθυνόταν σε χρήστες που ζουν στο Ντουμπάι και άλλη μία για Ινδούς.

Στη σελίδα του στο iMilap.com, το οποίο απευθύνεται σε Ινδούς, την καταχώρηση φέρονται να την έχουν κάνει οι «γονείς» του, ενώ στο κείμενο που περιγράφεται ο Φαρούκ αναφέρει: «Είμαι 22 ετών, μουσουλμάνος που ζει στην Καλιφόρνια. Είμαι θρησκευόμενος, αλλά έχω μοντέρνα οικογένεια τεσσάρων μελών, δύο αγόρια, δύο κορίτσια. Εργάζομαι στην κομητεία σαν υγειονομικός ελεγκτής. Μου αρέσει να φτιάχνω αυτοκίνητα αντίκες και καινούρια, να διαβάσω θρησκευτικά βιβλία, να βγαίνω έξω για φαγητό, να ταξιδεύω μερικές φορές και απλώς να περνάω χρόνο στην αυλή και να κάνω εξάσκηση στην σκοποβολή με την μικρότερη αδελφή και τους φίλους μου».

Ένα χρόνο μετά, στο δεύτερο προφίλ του στην ιστοσελίδα dubaimatrimonial.com, ο 28χρονος γράφει ότι κατάγεται από το Καράτσι, ότι ζει στις ΗΠΑ με την οικογένειά του και ότι είναι σουνίτης μουσουλμάνος, απαιτώντας από τη μέλλουσα σύντροφό του να ασπάζεται την ίδια θρησκεία.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Φαρούκ ήταν βαθιά θρησκευόμενος, επισημαίνοντας: «Πήγαινε στη δουλειά, επέστρεφε, προσευχόταν και πήγαινε πάλι πίσω».

Από την άλλη, ελάχιστα είναι όσα έχουν γίνει γνωστά για την 27χρονη σύζυγό του, πέραν του ότι ήταν φαρμακοποιός και ότι ταξίδευε συχνά στη Σαουδική Αραβία. Πρόσφατα, μάλιστα, λέγεται ότι το ζευγάρι είχε επιστρέψει από ένα τέτοιο ταξίδι. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Φαρούκ είχε επισκεφθεί πρόσφατα και το Πακιστάν.

Εντούτοις, καμία άλλη πληροφορία για τη γυναίκα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα προς το παρόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης