Τους τζιχαντιστές απειλεί ο Τσετσένος ηγέτης για την εκτέλεση του Ρώσου ομήρου

Τους τζιχαντιστές απειλεί ο Τσετσένος ηγέτης για την εκτέλεση του Ρώσου ομήρου

«Αυτός που τον σκότωσε, δε θα ζήσει. Θα τον στείλουμε στον άλλο κόσμο, θα του δώσουμε εισιτήριο χωρίς επιστροφή», είπε ο Ραμζάν Καντίροφ

Τους τζιχαντιστές απειλεί ο Τσετσένος ηγέτης για την εκτέλεση του Ρώσου ομήρου
Μετά το ανατριχιαστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό Ρώσου ομήρου από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ηγέτης των Τσετσένων ορκίστηκε ότι θα τιμωρήσει εκείνους που εκτέλεσαν τον 23χρονο Μαγκομέντ Κχάσιεβ, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τον ίδιο φρικτό τρόπο με τον οποίο έχουν θανατωθεί δεκάδες ομήρων.

Ο Καντίροφ, λοιπόν, επιβεβαίωσε πως το θύμα, το οποίο «πρωταγωνίστησε» στο βίντεο που εξυπηρετεί την προπαγάνδα τρόμου του Ισλαμικού Κράτους, είναι Ρώσος πολίτης τσετσενικής καταγωγής και απείλησε τους μακελάρηδές του.
Κλείσιμο

«Ναι, ήταν Ρώσος-Τσετσένος. Αποκεφαλίστηκε. Υπάρχουν αποδείξεις», τόνισε ο Καντίροφ σε δημοσιογράφους.

«Δεν πιστεύω ότι εργαζόταν εκεί για κάποιον. Κατά τη γνώμη μου του είχαν στήσει παγίδα. Οι Τσετσένοι τον θυμούνται, τον γνωρίζουν και δε θα ξεχάσουν. Εκείνος που σκότωσε άνθρωπο από τη Δημοκρατία μας δε θα ζήσει. Θα τον στείλουμε στον άλλο κόσμο, θα του δώσουμε εισιτήριο χωρίς επιστροφή», απείλησε ο Καντίροφ.

Σύμφωνα με τον ρωσόφωνο εκτελεστή του 23χρονου, ο Ρώσος ήταν κατάσκοπος και είχε σταλεί στη Συρία από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Ο Μάγκομεντ Κχάσιεβ μιλώντας στην αρχή του βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστηρίζει ενώπιον κάμερας πως τον είχε προσλάβει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), η πρώην KGB, και είχε καταφέρει να προσεγγίσει τις θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία.

Αφού πρώτα είχε παραλάβει πλαστό διαβατήριο, συνεχίζει, έφυγε από το αεροδρόμιο Κράσνονταρ της Ρωσίας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε έναν διακινητή που μεσολαβεί ώστε όσοι φτάνουν στην Τουρκία και επιθυμούν να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους να μπορούν να προσεγγίζουν τη Συρία. «Αφού πέρασα λίγες ημέρες στο διαμέρισμα του διακινητή τον Αύγουστο του 2014 έφτασα στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους», προσθέτει ο νεαρός.

Ο άνδρας στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι εργαζόταν σαν κατάσκοπος σε Συρία και Ιράκ συγκεντρώνοντας πληροφορίες για Ρώσους πολίτες που πολεμούσαν με το Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από εντολή των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

Βέβαια, αποτελεί συνηθισμένη τακτική των τζιχαντιστών να απειλούν τους ομήρους και να τους υπαγορεύουν αυτά που θα πουν ενώπιον κάμερας, πριν τους εκτελέσουν.

Σύμφωνα με την οργάνωση SITE που παρατηρεί το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους, το βίντεο γυρίστηκε στην Ράκκα της Συρίας που αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης.

Αυτή, πάντως, είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές εκτελούν Ρώσο όμηρο, παρότι, όπως επισημαίνουν ρωσικά πρακτορεία, η Μόσχα δεν είχε αναφέρει επίσημα ότι κάποιος υπήκοος είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους τρομοκράτες.

Υπενθυμίζεται πως ο εκτελεστής του Μαγκομέντ Κχάσιεβ λίγο πριν προχωρήσει στο αποτρόπαιο έγκλημα, απείλησε την Ρωσία κατηγορώντας την για τις επιδρομές κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης