Μωρό ηλικίας μόλις μιας ώρας γίνεται ο νεαρότερος δότης οργάνων

Μωρό ηλικίας μόλις μιας ώρας γίνεται ο νεαρότερος δότης οργάνων

Η μικρή Hope γεννήθηκε με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη - Οι γονείς το γνώριζαν αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν με την εγκυμοσύνη ώστε να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους

Μωρό ηλικίας μόλις μιας ώρας γίνεται ο νεαρότερος δότης οργάνων
Η μικρούλα Hope, που το όνομά της σημαίνει «ελπίδα», δεν είχε δυστυχώς καμία ελπίδα να επιβιώσει. Οι γονείς της γνώριζαν από όταν το έμβρυο ήταν 13 εβδομάδων, πως πάσχει από σοβαρή εγκεφαλοπάθεια που δεν επιτρέπει την κανονική της ανάπτυξη. Οι γιατροί, στο Σάφολκ της Βρετανίας, ανέμεναν πως θα είχε το πολύ μερικές ημέρες ζωής, αφού γεννιόταν. Η Hope Lee τελικά απεβίωσε μόλις μία ώρα και 14 λεπτά μετά τη γέννησή της. 

Οι γονείς της όμως είχαν αποφασίσει εκ των προτέρων πως δεν ήθελαν να κάνουν έκτρωση στο έμβρυο. Αντίθετα, προτίμησαν να έρθει στη ζωή, μαζί με το αδερφάκι του, ώστε αμέσως να μπορέσουν να δωρίσουν τα όργανά της. Έτσι η Hope έγινε ο νεαρότερος δότης οργάνων στην ιστορία. Τελικά, τα νεφρά του νεογέννητου μεταμοσχεύθηκαν σε έναν -ενήλικα μάλιστα- πάσχοντα, ενώ κύτταρα από το συκώτι της επίσης θα μεταμοσχευθούν σε άλλους ασθενείς. 

Ο αδερφός της Josh γεννήθηκε απολύτως υγιής, ενώ οι γονείς της, Emma και Drew, εξηγούν στον βρετανικό τύπο την δύσκολη απόφαση που έπρεπε να λάβουν: «Είναι βασανιστικό να το γνωρίζεις, αλλά και μεγάλη παρηγοριά. Δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη να το κάνω σε περίπτωση που συνέβαινε αναπάντεχα και δεν το ήξερα από πριν», λέει η μητέρα και ο πατέρας συμπληρώνει: «Βλέπαμε την κορούλα μας σαν ηρωίδα». 

Κλείσιμο

Η μικρή Hope κρατά το χέρι της μητέρας της, λίγα μόλις λεπτά αφότου γεννήθηκε


«Βλέπαμε την κορούλα μας σαν ηρωίδα», εξομολογείται το ζευγάρι που πήρε μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης