Πιθανές αντιδράσεις από την έλευση των 25.000 προσφύγων φοβάται η καναδική κυβέρνηση

Πιθανές αντιδράσεις από την έλευση των 25.000 προσφύγων φοβάται η καναδική κυβέρνηση

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Τζον Μακάλουμ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Καναδοί πολίτες αναφορικά με την εύρεση εργασίας και τη στέγασή τους

Πιθανές αντιδράσεις από την έλευση των 25.000 προσφύγων φοβάται η καναδική κυβέρνηση
Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί κατά των προσφύγων μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι έχει ανησυχήσει την καναδική κυβέρνηση, η οποία, μέσω του υπουργού Μετανάστευσης, Τζον Μακάλουμ, εξέφρασε τους φόβους της για πιθανές αντιδράσεις από την έλευση των 25.000 μεταναστών από τη Συρία, τους οποίους έχει δεσμευτεί να φιλοξενήσει.

Ο Τζον Μακάλουμ, μάλιστα, δεν προέταξε τόσο το θέμα της ασφάλειας, όσο τις αντιδράσεις που θα προέλθουν από κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εύρεσης εργασίας. «Ικανός αριθμός Καναδών αγωνίζονται καθημερινά για την εξασφάλιση εργασίας, ενώ πολλοί είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ακόμη και χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να τους παραχωρηθεί κάποια οικία από το πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης. Βάσει αυτών των καταστάσεων, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις κατά της έλευσης των προσφύγων, καθώς οι Καναδοί θα διακρίνουν μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση», τόνισε στις δηλώσεις του ο Τζον Μακάλουμ.

«Για τον λόγο αυτό, είναι πραγματικά σημαντικό να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα. Δεν θέλουμε οι Καναδοί να νομίζουν ότι παρέχουμε στους πρόσφυγες τα πάντα και παραγκωνίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους»,  πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Κλείσιμο
Παρ' ότι η νέα κυβέρνηση εμφανίζει θετική διάθεση απέναντι στο πρόγραμμα φιλοξενίας, έχει ήδη μεταθέσει προς τα πίσω τις ημερομηνίες έλευσης ενός σημαντικού αριθμού προσφύγων. Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Γενάρη που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρόγραμμα, μετατέθηκε για τα τέλη Φλεβάρη. Οι καναδικές αρχές πιέζονται από τον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την υποδοχή των μεταναστών – κυρίως – από τη Συρία, ενώ, πλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης