Έρευνα: Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάνω από 300 Αμερικανούς «στρατολόγους» στο Twitter

Έρευνα: Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάνω από 300 Αμερικανούς «στρατολόγους» στο Twitter

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ομάδα των ερευνητών εντόπισε και παρακολούθησε για αρκετούς μήνες εκατοντάδες λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών, καταγράφοντας τη μέθοδο με την οποία προσεγγίζουν τα αφελή θύματά τους

Έρευνα: Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάνω από 300 Αμερικανούς «στρατολόγους» στο Twitter
Τουλάχιστον 300 Αμερικανοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών γυναικών, δραστηριοποιούνται ως «πρεσβευτές» του Ισλαμικού Κράτους στα social media, διαδίδοντας την προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης και «στρατολογώντας» μέλη για λογαριασμό της.

Τα παραπάνω υποστηρίζει μία νέα μελέτη, την οποία εκπόνησαν ερευνητές του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον στο πλαίσιο ενός προγράμματος που εστιάζει σε εξτρεμιστικά κινήματα ανά την υφήλιο. Σύμφωνα με την έρευνα, το «αγαπημένο» μέσο των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους είναι το Twitter, παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα διαγράφει συχνά λογαριασμούς που εκφράζονται ανοιχτά υπέρ του ISIS.

Όπως επισημαίνει η έρευνα, αμέσως μόλις το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης κλείσει έναν λογαριασμό (κάτι που θεωρείται «παράσημο τιμής» από τους υποστηρικτές της οργάνωσης), δεκάδες άλλοι ξεφυτρώνουν στη θέση του, με εκατοντάδες χρήστες  να κάνουν αμέσως retweet τους νέους λογαριασμούς για να αυξήσουν τους followers τους.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της μελέτης, η ομάδα των ερευνητών εντόπισε και παρακολούθησε για αρκετούς μήνες εκατοντάδες λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών, καταγράφοντας τη μέθοδο με την οποία προσεγγίζουν τα αφελή θύματά τους ώστε να τα κάνουν σταδιακά να ασπαστούν τις ακραίες ιδεολογίες τους.

Η ομάδα των ερευνητών εντόπισε παρόμοιους πυρήνες «στρατολόγησης» σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Μία από αυτές τις ομάδες υποστηρικτών του ISIS είχε την έδρα της στο Τέξας και αποτελούνταν από φοιτητές Ισλαμικών Σπουδών ενώ σε μία άλλη μεγάλη πόλη στα μεσοδυτικά, υπεύθυνη για τη στρατολόγηση ήταν μια παρέα παλιών συμμαθητών μαζί με άτομα από τον στενό τους κύκλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης