Ο Λίβανος απελευθέρωσε την πρώην σύζυγο του αρχηγού των τζιχαντιστών αλ Μπαγκντάντι

Ο Λίβανος απελευθέρωσε την πρώην σύζυγο του αρχηγού των τζιχαντιστών αλ Μπαγκντάντι

Η Saja al Dulaimi αφέθηκε ελεύθερη μετά από συμφωνία να γίνει ανταλλαγή με 16 Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς, που κρατούσε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Nusra από τον Αύγουστο του 2014 - Η πρώην σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξέφρασε την επιθυμία, αμέσως, μετά την απελευθέρωσή της, να ταξιδέψει στην Τουρκία

Ο Λίβανος απελευθέρωσε την πρώην σύζυγο του αρχηγού των τζιχαντιστών αλ Μπαγκντάντι
Την πρώην σύζυγο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αποφυλάκισαν την Τρίτη οι αρχές του Λιβάνου σε μια συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων για την οποία διαμεσολαβητής ήταν το Κατάρ. Η Saja al Dulaimi αφέθηκε ελεύθερη από τον Λίβανο και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, Μέτωπο Αλ Νούσρα, άφησε ελεύθερους 16 Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς, που κρατούσε αιχμαλώτους από τον Αύγουστο του 2014.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα είχε συλλάβει τους Λιβανέζους στρατιώτες κατά την διάρκεια επίθεσης στην συνοριακή πόλη του Λιβάνου Arsal, την οποία είχε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που πιστεύεται ότι ακόμα κρατούν αιχμαλώτους εννέα στρατιώτες. Εκτός από την Dulaimi ο Λίβανος απελευθέρωσε άλλα δώδεκα άτομα, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η ανταλλαγή αιχμαλώτων έγινε στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας και το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera την μετέδωσε live, ενώ στα πλάνα εικονίζονται οι μαχητές της Αλ Νούσρα που περίμεναν να αγκαλιάσουν την πρώην σύζυγο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τα τρία παιδιά της, τα οποία ήταν μαζί της στην φυλακή. Η δεκάχρονη κόρη της πιστεύεται ότι είναι από τον μόλις τριών μηνών γάμο της, το 2009, με τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι με τον οποίο όμως διατηρούσε σχέση από το 2005. Η γυναίκα με τον σημερινό της σύζυγο έχει ένα γιο, ενώ τον Ιούνιο του 2015 γέννησε ένα κοριτσάκι μέσα στη φυλακή.

Μετά την ανταλλαγή των αιχμαλώτων οι μαχητές του Αλ Νούσρα φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος», ενώ η πρώην σύζυγος του αρχηγού των τζιχαντιστών μίλησε στο Al Jazeera και δήλωσε ότι επιθυμεί να μεταβεί στη Βηρυτό και από εκεί στην Τουρκία.

Η Dulaimi συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2014 στα σύνορα του Λιβάνου, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στην Συρία με πλαστό διαβατήριο.
Κλείσιμο

Η σύλληψη της πρώην συζύγου του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης