Πάπας Φραγκίσκος: Όχι στη βία στο όνομα του Θεού

Πάπας Φραγκίσκος: Όχι στη βία στο όνομα του Θεού

«Χριστιανοί και μουσουλμάνοι είμαστε αδέλφια. Πρέπει, λοιπόν, να συμπεριφερόμαστε στα αδέλφια», είπε από το Μπανγκί ο ποντίφικας

Πάπας Φραγκίσκος: Όχι στη βία στο όνομα του Θεού
Συνεχίζει την περιοδεία του στην Αφρική ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος βρέθηκε στην Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής και μίλησε σε τέμενος της Μπανγκί.

«
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι είμαστε αδέλφια. Πρέπει, λοιπόν, να συμπεριφερόμαστε στα αδέλφια. Ξέρουμε καλά ότι τα τελευταία γεγονότα και η βία που συγκλόνισαν τον κόσμο δεν ήταν βασισμένα σε αποκλειστικά θρησκευτικά αίτια. Όποιος λέει ότι πιστεύει στον Θεό πρέπει να είναι άνδρας ή γυναίκα της ειρήνης», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Κλείσιμο
«Οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι και άλλα μέλη των παραδοσιακών θρησκειών έχουν ζήσει ειρηνικά για πολλά χρόνια. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια που από τη μία ή την άλλη πλευρά αλλοιώνει τη μορφή του Θεού και έχει σκοπό να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα
», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας τονίζοντας: «
Όχι στη βία στο όνομα του Θεού».

Άλλωστε, εξήγησε πως ο Θεός είναι ειρήνη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους εκπροσώπους των θρησκειών που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την επαναφορά της αρμονίας και της αδελφοσύνης.

Παράλληλα, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην ίδια θρησκεία με εκείνους.

Η αγάπη των πιστών στο Μπανγκί ήταν έκδηλη κατά την ομιλία του σε κεντρικό στάδιο της περιοχής καθώς 20.000 χριστιανοί παραβρέθηκαν στο σημείο για να τον ακούσουν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης