Με έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών οργανώνουν τις επιθέσεις τους οι τζιχαντιστές

Με έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών οργανώνουν τις επιθέσεις τους οι τζιχαντιστές

Περίπου 1 δισ. δολάρια το έτος συγκεντρώνει το Ισλαμικό Κράτος από την παραγωγή και διακίνηση ηρωίνης

Με έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών οργανώνουν τις επιθέσεις τους οι τζιχαντιστές
Με έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή στο Παρίσι, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό, τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες οι τρομοκράτες του ΙΚ συγκεντρώνουν περίπου 1 δισ. δολάρια το έτος από την παραγωγή και διακίνηση ηρωίνης από το Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today, μάλιστα, ο ερευνητής Τομ Κίτινγκ από το βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας (RUSI), μετά τις επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών ενάντια εγκαταστάσεων πετρελαίου στη Συρία που ελέγχονται από το ΙΚ, οι τζιχαντιστές στρέφονται στη διακίνηση ναρκωτικών για να συγκεντρώσουν έσοδα.

Κλείσιμο
Άλλωστε, όπως εξηγεί ο ειδικός το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αφγανιστάν το τελευταίο έτος.

«Αν δει κανείς τη διαδρομή που το όπιο πραγματοποιεί από το Αφγανιστάν, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ και επομένως αποκομίζουν χρήματα από αυτό», προσθέτει ο Κίτινγκ, ο οποίος επισημαίνει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τον έλεγχο παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν, αλλά υπάρχουν αναφορές για έντονη δραστηριότητά τους στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών της Ρωσίας που εκτιμά πως το ΙΚ έχει έσοδα 1 δισ. δολαρίων από το εμπόριο ουσιών, επισημαίνει πως το «ταξίδι» της ηρωίνης από το Αφγανιστάν μέσω περιοχών που ελέγχει το ΙΚ είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος τόνισε πως η παραγωγή παπαρούνας αυξάνεται διαρκώς και αναμένεται όπιο και ηρωίνη να περάσουν τα σύνορα της χώρας σε μεγάλες ποσότητες.

«Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο στη Μόσχα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, γιατί δεν αποτελεί απειλή μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της δίωξης ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης