Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση του ΙΚ κοντά στο Κάιρο

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση του ΙΚ κοντά στο Κάιρο

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση του ΙΚ κοντά στο Κάιρο
Μασκοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ χθες Σάββατο εναντίον οχήματος της αστυνομίας νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες σ' αυτό, σε άλλη μια επίθεση εναντίον των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που διαπράχθηκε σε μια περιοχή ανάμεσα στις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας, δυτικά του Καΐρου, και τη νεκρόπολη Σακάρα, νοτιότερα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ΙΚ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε σε ιστοτόπους των τζιχαντιστών. 

«Μια ομάδα στρατιωτών του χαλιφάτου κατάφερε να επιτεθεί σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας», ανέφερε η οργάνωση κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς αστυνομικούς και απειλώντας με νέες επιθέσεις τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες στην Αίγυπτο γίνονται πολύ συχνά πλέον στόχος επιθέσεων που εξαπολύει ο βραχίονας του ΙΚ στη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι ενέργειες αυτές διαπράττονται στη χερσόνησο του Σινά, προπύργιο της οργάνωσης, όμως επιθέσεις έχουν γίνει και στην πρωτεύουσα.

Η δράση της οργάνωσης εντάθηκε αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013 κι οι επιθέσεις της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοινώνουν συχνά θανάτους και συλλήψεις πολλών τζιχαντιστών, αλλά είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν οι απολογισμοί που δίνονται από ανεξάρτητες πηγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την 9η Νοεμβρίου ότι ένα από τα πλέον καταζητούμενα στελέχη του βραχίονα του ΙΚ στην Αίγυπτο σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Κάιρο.

Το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους την 31η Οκτωβρίου στο Σινά, ανακοινώνοντας ότι είχε τοποθετήσει βόμβα σε αυτό. Και οι 224 επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους Ρώσοι υπήκοοι, σκοτώθηκαν.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας εκτιμά ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βόμβα, αλλά η Αίγυπτος αρνείται ακόμη να παραδεχθεί κάτι τέτοιο, με τις αρχές στο Κάιρο να επαναλαμβάνουν ότι δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα συμπέρασμα πριν ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης