Αυστρία: Λιγότεροι οι πρόσφυγες λόγω κρύου και περιορισμών στα Βαλκάνια

Αυστρία: Λιγότεροι οι πρόσφυγες λόγω κρύου και περιορισμών στα Βαλκάνια

Πιθανότατα το κρύο, αλλά και οι περιορισμοί που εφαρμόζουν χώρες των Βαλκανίων μείωσε σημαντικά τις προσφυγικές ροές, λένε οι υπεύθυνοι 

Αυστρία: Λιγότεροι οι πρόσφυγες λόγω κρύου και περιορισμών στα Βαλκάνια
Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες, μέσω των διαδρομών που ξεκινούν από την Ελλάδα και διασχίζουν τα δυτικά Βαλκάνια. 

Ενώ έως πρόσφατα ήταν χιλιάδες οι πρόσφυγες που έφταναν στην Αυστρία ημερησίως μέσω της Σλοβενίας, τις τελευταίες δύο μέρες από τα συνοριακά περάσματα του Σπίφιλντ και του Μπαντ Ραντκεσμπεργκ δεν πέρασε κανείς! 

Μέσω τρένων και λεωφορείων συνεχίζουν να φτάνουν πρόσφυγες στην χώρα, όμως οι αριθμοί έχουν μειωθεί σημαντικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο 900 άτομα έφτασαν έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αναμενόταν περί τους 400 ακόμα για το υπόλοιπο της ημέρας. 
Κλείσιμο

Όσο για το πού αποδίδεται αυτή η σημαντική μείωση; Η αστυνομία λέει ότι το κρύο που είναι πλέον τσουχτερό στην Ευρώπη παίζει ρόλο, όμως είναι πολύ σημαντική και η κίνηση αρκετών βαλκανικών κρατών να αφήνουν πλέον πολύ επιλεκτικά ποιους πρόσφυγες αφήνουν να περάσουν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης