Αντικαγκελάριος Αυστρίας: Υπάρχουν δουλειές για τους πρόσφυγες στη χώρα

Αντικαγκελάριος Αυστρίας: Υπάρχουν δουλειές για τους πρόσφυγες στη χώρα

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 400.000 άνεργοι στην Αυστρία - Oι Αυστριακοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους, καθώς εμφανίζεται έλλειψη εργατικών χεριών σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, τόνισε ο Μιτερλένερ

Αντικαγκελάριος Αυστρίας: Υπάρχουν δουλειές για τους πρόσφυγες στη χώρα
Παρά την τεταμένη κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Αυστρία, όπου ο αριθμός των ανέργων πλησιάζει τις 400.000 (σε συνολικό πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων), υπάρχουν αρκετές δυνατότητες απασχόλησης για τους αιτούντες άσυλο, επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος που συγκυβερνά με τους σοσιαλδημοκράτες, Ράινχολντ Μιτερλένερ.
 
Σημειώνοντας πως το ζήτημα των θέσεων εργασίας για τους πρόσφυγες είναι πολύ σημαντικό, ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι οι Αυστριακοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους, καθώς σε επαγγέλματα στα οποία εμφανίζεται έλλειψη εργατικών χεριών, (μαρμαράδες, λιθοστρώστες, γαστρονομία), υπάρχει μεγάλη ζήτηση προσωπικού. Προσθέτει δε, ότι πρόκειται για θέσεις εργασίας για τις οποίες ακούγεται από τους εργοδότες εδώ και πολύ καιρό, ότι δεν βρίσκουν προσωπικό, ενώ σημειώνει ταυτόχρονα ότι μια ανάλογη ένταξη στην αγορά εργασίας θα είχε θετικά αποτελέσματα στην ενσωμάτωση των προσφύγων.
 
Σε σχέση με το θέμα της κατανομής των προσφύγων σε κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος αναφέρει ότι εκείνες οι χώρες που αρνούνται τις ποσοστώσεις στην κατανομή των προσφύγων, θα πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο κατά την επόμενη κατάστρωση του κοινοτικού προϋπολογισμού.
 
Θεωρώντας «προβληματική» τη θέσπιση παγίων ανώτατων ορίων υποδοχής προσφύγων, ήδη λόγω της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για Πολεμικούς Πρόσφυγες, ο κ. Μιτερλένερ θέτει στις δηλώσεις του στην «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» χαρακτηριστικά το ερώτημα, εάν θα πρέπει να απορριφθεί ένας πολεμικός πρόσφυγας που θα φθάνει για παράδειγμα, μετά τη συμπλήρωση των 1.000 προσφύγων που θα προβλέπονται στο ανώτατο όριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης