Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να αλλάξει τον κωδικό της!

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να αλλάξει τον κωδικό της!

Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Βόρεια Κορέα, που είναι συνδρομητές στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Koryolink, θα πρέπει να προσθέσουν στον εσωτερικό κωδικό κλήσης 191 και τον αριθμό 2  και, μάλιστα, με κυβερνητική διαταγή

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να αλλάξει τον κωδικό της!
Τα 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Koryolink, στη Βόρεια Κορέα υποχρεούνται να πληκτρολογούν από εδώ και στο εξής τον εσωτερικό κωδικό αριθμό 1912 αντί του 191, που ίσχυε μέχρι τώρα. Σύμφωνα με κυβερνητική διαταγή οι πολίτες πληκτρολογώντας το 1912 θα τιμούν το έτος γέννησης του Μεγάλου Ηγέτη και ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ ήταν ο παππούς του σημερινού «ελέω Θεού» ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος κρατούσε το τιμόνι της χώρας από το 1948 μέχρι τον θάνατό του, τον Ιούλιο του 1994.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily NK, η κυβερνητική διαταγή δεν αφορά την ανταγωνίστρια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην χώρα, την Kangsung Net, η οποία έχει εσωτερικό κωδικό το 195. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πληροφορία για την σχετική κυβερνητική διαταγή δόθηκε από αξιόπιστη πηγή στην Πιονγιάνγκ, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Koryolink ιδρύθηκε το 2008 και η πλειοψηφία των συνδρομητών της ανήκει στην ελίτ της Βόρειας Κορέας. Στην χώρα κάτοχοι κινητών τηλεφώνων μπορούν να είναι μόνο όσοι διαθέτουν υψηλά εισοδήματα, καθώς ένα απλό κινητό τηλέφωνο κοστίζει το ένα πέμπτο του μέσου ετήσιου εισοδήματος στη Βόρεια Κορέα.

Τα πρώτα 200 λεπτά είναι δωρεάν και για τις δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά η Kangsung Net επιτρέπει στους συνδρομητές της να πληρώνουν τον λογαριασμό και σε τοπικό νόμισμα (γουόν Βόρειας Κορέας), ενώ η Koryolink ζητά από τους χρήστες κάρτα σε ξένο νόμισμα, αν επιθυμούν να αγοράσουν επιπλέον χρόνο ομιλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης