Ο πρίγκιπας Χάρι συναντά στο Λεσότο 15χρονο ορφανό που έχει υπό την προστασία του

Ο πρίγκιπας Χάρι συναντά στο Λεσότο 15χρονο ορφανό που έχει υπό την προστασία του

Μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να είναι πέμπτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου, αλλά, όπως όλα δείχνουν, είναι ένας άνθρωπος με περισσή ευαισθησία για όσους τον έχουν ανάγκη - Την Πέμπτη εγκαινίασε Κέντρο Φροντίδας Παιδιών με Aids στο Λεσότο και έπαιξε με ένα ορφανό 15χρονο αγόρι που έχει υπό την προστασία του εδώ και 11 χρόνια

Ο πρίγκιπας Χάρι συναντά στο Λεσότο 15χρονο ορφανό που έχει υπό την προστασία του
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε την Πέμπτη το φτωχό κράτος Λεσότο, στην Αφρική, για να εγκαινιάσει το Mamohato Κέντρο για Παιδιά με HIV και Aids. Ο Χάρι είχε επισκεφθεί την χώρα για πρώτη φορά, όταν ήταν 19 ετών και του άρεσε τόσο πολύ, ώστε να ταξιδεύει εκεί κάθε χρόνο.

Το 2004 ο πρίγκιπας επισκέφθηκε ένα ορφανοτροφείο για παιδιά με Aids, στα προάστια της πρωτεύουσας Μαζέρου και εκεί γνώρισε τον τετράχρονο Mutsu Potsane, ένα παιδί εγκαταλελειμμένο, που ποτέ δεν έμαθε ποιοι είναι οι γονείς του. Ο 31χρονος πρίγκιπας χάρισε στο μικρό αγόρι ένα ζευγάρι μπότες, που ο μικρός δεν αποχωρίστηκε ποτέ, αλλά τις έχει μαζί του, ακόμα και όταν πηγαίνει για ύπνο. Το νεαρό αγόρι βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα έναν άνθρωπο που του έδειξε προσοχή και ενδιαφέρον και, έκτοτε, μια δυνατή φιλία συνδέει τους δύο αυτούς ανθρώπους, που επικοινωνούν τακτικά μεταξύ τους.

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου για Παιδιά με Aids, ο Χάρι είχε δίπλα του το νεαρό αγόρι, αφού φροντίζει να τον συναντά κάθε χρόνο, όταν επισκέπτεται το Λεσότο. Ο Mutsu Potsane έδωσε στον πρίγκιπα το παραδοσιακό μπαστούνι που κρατούν όταν χορεύουν οι ιθαγενείς της φυλής Μπασότο και ο Χάρι, όχι μόνο χόρεψε, αλλά έπαιξε με τα παιδιά του κέντρου, έκανε αστεία μαζί τους και απέδειξε ότι είναι και «πρίγκιπας της διασκέδασης».

Κλείσιμο
Ο 15χρονος Αφρικανός βρίσκεται από το 2004 υπό την προστασία του Χάρι και επωφελείται από το πρόγραμμα υποτροφιών του πρίγκιπα για τα ορφανά παιδιά στο Λεσότο, τόσο για την εκπαίδευσή του, όσο και για την στέγασή του. Το νέο κέντρο που εγκαινίασε στο Λεσότο ο Βρετανός πρίγκιπας θα φροντίζει κάθε χρόνο για την εκπαίδευση 1.500 ορφανών παιδιών που πάσχουν από Aids, αφού, αν και το Λεσότο είναι μια από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο, έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε ασθενείς με HIV και Aids.


Συγκινητική συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι με 15χρονο ορφανό στο Λεσότο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης